„Napfelkelők” a Székelykő lábánál

„Napfelkelők” a Székelykő lábánál

Néhány önkéntes már kedd óta szorgoskodott Torockón, hogy élhetővé, szerethetővé és könnyen átláthatóvá alakítsa a csütörtökön kezdődött és vasárnapig tartó, első ízben szervezett Double Rise összművészeti fesztivál helyszínét. 

dr433644_b(fotó: Bethlendi Tamás)

A szervezők felhívták a résztvevők figyelmét, hogy aki saját gépjárművel érkezik a Székelykő lábánál található, gyönyörű környezetben szervezett fesztiválra, annak egy kis útbaigazítással segítenek tájékozódni. A kempinghez parkoló tartozik, itt „alhatnak” az autók 4 napon keresztül. A helyszínen lehet vásárolni 4 napos fesztiválbérletet, de napijegyeket is, melyek másnap reggel 10-ig érvényesek. Aki kemping nélküli bérletet váltott, de mégis sátrazni szeretne, 20 lejért juthat kempingbérlethez, az egy éjszakás kempingjegy ára 10 lej. Torockó területén nincs bankautomata, ezért javasolják, hogy a résztvevők vigyenek magukkal készpénzt.

A szervezők közlése szerint az első visszajelzések nagyon pozitívak a helyi lakosok részéről, ők is kíváncsian várják a „napfelkelőket”. A torockóiak külön karszalagot kapnak, mellyel a fesztivál összes helyszínére bemehetnek, minden programon részt vehetnek. A rendezvénysorozaton fellép többek közt a Kiscsillag, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Soerii&Poolek, a 30Y, a Budapest Voices, a Ripoff Raskolnikov, a Jónás Vera Experiment, a Bin Jip és Baricz Gergő.

„Fontosnak tartjuk a környezetünkben élő és tevékenykedő együttesek bemutatását, így ott lesz a marosvásárhelyi Jazzybit, valamint a kolozsvári Whisperblast, Funkorporation és Jazzybirds is. Az összművészeti megnevezés azt jelenti, hogy a fesztiválon lesz színház, képzőművészet, slam poetry, kézművesség, irodalom is. A programok Torockó területén különböző helyszíneken, udvarokon rendezkednek be” – közölték korábban a szervezők.

A Folkudvarban a nappali, családoknak és gyerekeknek szóló programok, tánctanítás mellett Magyarország és Erdély legkedveltebb népzenei bandái szórakoztatják a mulatni vágyókat. Itt lesz a Parno Graszt, Szalonna és bandája, a Tárkány művek, a Tokos zenekar, a Buda Folk Band, a Góbé zenekar, a Harmadik zenekar, a Fölszállott a páva tehetségkutató művészei is gálaműsort hoznak a fesztiválra. A program a fesztivál Facebook-oldalán olvasható. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »