Namíbiában tavaly 46 orrszarvúval és 13 elefánttal végeztek orvvadászok

Namíbiában tavaly sikerült jelentősen visszaszorítani az orrszarvúak orvvadászatát, de az illegális vadászat és állatkereskedelem továbbra is komoly problémát jelent az országban – számol be róla az MTI.

Pohamba Shifeta környezetvédelmi és idegenforgalmi miniszter szerdán a namíbiai parlamentben számolt be arról, hogy tárcájának sok gondot okoz az orvvadászat, valamint az emberek és a természet találkozásából származó számos konfliktus.

Hírdetés

Beszámolójából kiderült, hogy míg 2018-ban 78 rinocérosszal és 27 elefánttal végeztek az orvvadászok, tavaly 46 orrszarvú és 13 elefánt esett áldozatul. A vadőrök orvvadászat és illegális állatkereskedelem miatt 363 személyt vettek őrizetbe, a vadonnal kapcsolatos bűnesetek száma pedig 174 volt 2019-ben.

A miniszter azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a szárazság miatt egyre gyakoribbak a vadvilág és az ember közötti konfliktusok. 2019-ben és 2020-ban eddig 37 ember vesztette életét a vadonban és 37-en sérültek meg. A ragadozók több mint 1400 haszonállatot öltek meg, és a különböző vadak mintegy 1600 hektárnyi területen pusztították el a termést.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »