NAHÁT!

NAHÁT!

Pár napja még azt hallgattuk, hogy mi loptuk el a csehek maszkjait. Milyen hamar fordul a kocka…

Roppant kiváncsi vagyok, 444 meg a többi “hiteles, gyors, megbízható, független” vajon erről beszámol-e. Csak azért, mert most nem bennünket kell(ene) baszogatni, ráadásul egy szemenszedett hazugsággal. És ez nekik fizikai fájdalmat okoz.

CSEHORSZÁG 100 000–NÉL TÖBB OLASZORSZÁG-NAK SZÁNT ARCVÉDŐT TULAJDONÍTOTT EL.

Csehország azért került kereszttűzbe, mivel egy nagymennyiségű védőfelszerelés szállítmányt, mely többek között 100 000-nél több arcvédőt tartalmazott és Olaszországnak szánva úton volt, eltulajdonított. Az ország válaszként közölte, hogy tévedésből történt és más védőeszközökkel kompenzálja Olaszországot, valamint egyidejűleg vizsgálatot indít a történtekkel kapcsolatban.

Olaszországban a coronavírus egyre több emberéletet követel. Eddig 59 138 –an fertőződtek meg és 5 476 személy halt meg. Nemrég ismertté vált, hogy Kína nagymennyiségű arcmaszkot adományozott az országnak. De ezeket később Csehország eltulajdonította, ami kiváltotta az olaszok haragját.

Hírdetés

Nemrég még több információ merült fel az ügyben, ami azt mutatja, hogy egy összesen 680 000 védőmaszk szállitmányból mintegy 100 000-res rész szállítmányról van szó, amit a cseh rendőrség egy raktárból foglalt le.

A cseh kormány szerint egy a védőmaszk szállítással foglalkozó cégről van szó, amelyik az egészségügy részére szállítandó védőfelszerelések árának ugrásszerű emelésével   foglalkozott. Ebben a raktárban volt egy védőmaszkokat tartalmazó  rész szállítmány, melyet a coronavírus által sújtott Olaszországnak szántak.

Németország a szomszédaival kerülhet összetűzésbe

Németország az az ország, amelyik ellenben megállítja az orvosi védőfelszerelés szállitmányokat.

Március elején a Bloomberg hívta fel arra a figyelmet, hogy Németország Svájcnak és Ausztriának szánt többszázezres védőmaszk szállítmányt állított meg, mely már úton volt kifelé az országból. Mindezt azután, hogy Németország megtiltotta valamennyi védőfelszerelés exportját, hogy a coronavírus terjedésével minél több az ország rendelkezésére álljon.

Ausztria pénzügyminisztere Margarete Schramböck elítélte Németország eljárását, mely szerint olyan termékeket tart magánál, amit az ország nem is birtokol.

Ezek a termékeket az osztrák piacnak szánták és Németország eljárása más országokban problémát okoz, tette hozzá Schramböck. 

Fordította: Géber Zsuzsánna


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »