Nagytakarításba fogtak a Luník IX lakótelepen

Nagytakarításba fogtak a Luník IX lakótelepen

Nagytakarításba fogtak a Luník IX lakótelepen, a munkát a köztisztaságért felelős Kosit vállalat végzi a városrész megbízásából.

Hétfő reggel indították be a markológépeket és a szemétszállító teherautókat a Luník IX-en. A munkálatokat a város megbízásából végzi a Kosit azoknál az épületeknél, melyek nemrég a városrész tulajdonába kerültek. Marcel Šaňa, a városrész polgármestere elmondta, az évek során felgyülemlett hulladék eltakarítását a tervek szerint pénteken befejezik.

„A városrész vezetése gondoskodni fog arról, hogy ezentúl ne alakuljanak ki újabb szeméthalmok ezen a helyen. A takarítás után térfigyelő kamerákat szerelünk fel, és ha valaki mégis kidobja a szemetet a ház elé, komoly pénzbüntetésre számíthat” – mondta a lapunknak a polgármester. Hozzátette, ha a Podjavorinská utcai területet megtisztították, a Krčméry utcában folytatják a munkát, és péntekig onnan is elviszik a hulladékot. Megközelítőleg 350 tonnányi szemetet kell elszállítani a lakótelepről, a szakemberek nagyjából 30-40 ezer euróra saccolják a munka költségeit.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »