Nagyszombatban, Szenicén és Dunaszerdahelyen rendezik meg a középiskolák vásárát

Nagyszombatban, Szenicén és Dunaszerdahelyen rendezik meg a középiskolák vásárát

Rendezvénysorozatot szervez az alapiskolásoknak Nagyszombat megye Nagyszombatban, Dunaszerdahelyenés Szenicén (Senice).

A kilencedikesek és a nyolcadikosok megismerhetik a megye középiskoláit, és hogy melyik milyen szakokat kínál, valamint bemutatjuk az újonnan létrehozott tehetségközpontot – tájékoztatott Jozef Viskupič megyeelnök.

„Színvonalas oktatás folyik a megye mind a 45 középiskolájában. Az iskolák kiállítása szeptember 27-én, kedden 8 és 15 óra között lesz a nagyszombati sportcsarnokban, majd október 13-án, Dunaszerdahelyen, és október 19-én, Szenicén” – mondta Viskupič, és hozzátette, a megye a munkaadókkal együttműködve vezette be, illetve indította újra a duális oktatási rendszert, és a hiányszakmákat – például kőműves, hentes, egészségügyi asszisztens – tanuló diákok számára ösztöndíjat és utazási kedvezményt is nyújtanak.

Hírdetés

A nagyszombati rendezvényen összesen 50 kiállító lesz. „A látogatókat egyebek mellett a kozmetikus-, a fodrász-, a cukrász- vagy a szakácstanulók bemutatója várja” – mondta Stanislav Pravda, a megyei hivatal oktatási osztályának igazgatója.

Oktatási és pszichológiai tanácsadással várják azokat a végzős alapiskolásokat, akik még nem döntötték el, hol szeretnének továbbtanulni. A szülőknek is adnak tanácsokat.

9.30 és 12.30 között a nagyszombati közlekedési szakközépiskolában a közlekedés és a postai szolgáltatás oktatási területével ismerkedhetnek meg a látogatók a Tanulj közlekedést (Študuj dopravu) címmel meghirdetett rendezvényen.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »