Nagyszombat megye több mint egymillió eurót fektet be a szociális otthonokba

A Nagyszombati Megyei Önkormányzatüzemeltetői hatásköréből adódóan idén több mint egymillió eurót fektet be a szociális otthonok felújításába. Az összeg több mint felét, 550 000 eurót a medvei otthon épületének bővítésére fordítják. Jelenleg a projektdokumentációval összefüggő közbeszerzést készítik elő.

A felbári és a galántai szociális otthon épületét szigetelni fogják, ezáltal csökkennek az energia- és az üzemeltetési költségek. Előbbi intézet a munkálatokra 68 000, utóbbi 60 000 eurót kap. Patrik Velšic megyei szóvivő elmondása szerint a nemeskosúti otthont is felújítják, valamint egy konyhával bővítik a közeljövőben, idén 15 000 eurót fordítanak a projektdokumentáció elkészítésére. Felújítás vár ezen kívül a szakolcai, morvaszentjánosi, rohói és zavari otthonra is. 

Hírdetés

Jozef Viskupič megyefőnök a megye konszolidált gazdálkodására és az adózásból származó bevételek emelkedésére hivatkozva úgy módosította a költségvetést, hogy június 1-jétől a szociális otthonokban dolgozó gondozók és ápolók bére nettó 100 euróval vagy még többel emelkedett. A megye az év végéig 1,1 millió eurót különített el erre a célra. A jövő évi költségvetésből 2 millió eurót fordítanak a béremelésre.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »