Nagyszombat megye több mint 6 millió eurót szán iskolái épületeinek felújítására

Nagyszombat megye több mint 6 millió eurót szán iskolái épületeinek felújítására

Nagyszombat megye igyekszik prioritássá tenni a hatásköréből adódó regionális iskolaügyet. Jozef Viskupič megyefőnök ezért átfogó intézkedéseket tervez egy ezzel kapcsolatos ösztönző modell létrehozására. A megye célja, hogy az iskolaügy a tanulmányok befejeztével magas képzettségű végzősöket „termeljen”, akik könnyen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Több összehasonlító tanulmány alapján Szlovákia gazdasági teljestménye az emberi erőforrások és az iskolaügy fejlesztése terén a leggyengébb. Egyike ezen felméréseknek a 2018. évi UK The Growth Promise Indicators, amelyben a jövőbeni gazdasági teljesítmény kilátásai alapján 181 országból Szlovákia az 58., a V4-ek közül pedig az utolsó helyen végzett.

Nagyszombat Megye Önkormányzata már az előkészítő rendszerszintű intézkedések során az idei költségvetésbe is jelentős forrásokat különített el nemcsak az oktatásügyre, hanem a megyei tulajdonban levő ingatlanok beruházására is. A nyár ugyanis ideális időszak a középiskolák korszerűsítésére.

A megyei fenntartású iskolák a közeljövőben a következő pénzcsomagokkal számolhatnak:

A megye további iskolák tetőzetének, műszaki épületeinek felújítását, hőszigetelést is finanszírozza.

Nagyszombat Megye Önkormányzata összesen 6 386 560 euró fordít a tulajdonában lévő ingatlanokra felújítására, korszerűsítésére.

Laky Erzsébet

Nyitókép és felhasznált forrás: trnava-vuc.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »