Nagyszombat megye: Mennyit keresnek a képviselők, az alelnökök és a megyefőnök?

Nagyszombat megye: Mennyit keresnek a képviselők, az alelnökök és a megyefőnök?

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Nagyszombat Megye Önkormányzata szerdán megszavazta Jozef Viskupič megyefőnök javaslatát a megyei alelnökök személyéről. Ennek értelmében Nagyszombat megye négy alelnöke került beiktatásra.Berényi Józsefen (MKP) kívül további három alelnököt kap a megye, közülük azonban csak ketten dolgoznak majd teljes munkaidőben a megyénél. 

Ki mennyit keres a megyén

Berényi és Marek Neštický teljes munkaidőben dolgoznak majd a megyénél, havi fizetésük nagysága a megyefőnök bérének 45 százaléka lesz. Pavol Kalman és Roman Sova csak képviselői fizetést kapnak.

Egy Nagyszombat megyei képviselő alapfizetése a mindenkori minimálbér 1,1-szerese, aki bizottsági alelnök, az 1,25-szörösét kaphatja meg, a megyei tanácstagok és a bizottsági elnökök pedig a minimálbér 1,4-szeresét.

Januárban emelkedik a minimálbér, így a megyei képviselők fizetése egyéb funkcióktól függően 528 és 672 euró között mozog majd. Ezen felül lakhelyük távolságától függően bizonyos költségeiket is térítik.

Ami a megyefőnököt illeti, a törvény minden megyeelnöknek fix fizetést szavatol, bruttó 3188 euró értékben. Ez kiegészül további 200 euró költségjóváírással.

Körkép.sk, Trnavskyhlas.sk

Nyitókép: dnes24.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »