Nagyszeben: Tiltakozik a tanügyi szakszervezet amiatt, hogy az EU-csúcs miatt elmaradó órákat szombatonként kell bepótolniuk

Nagyszeben: Tiltakozik a tanügyi szakszervezet amiatt, hogy az EU-csúcs miatt elmaradó órákat szombatonként kell bepótolniuk

Május 6-a és 10-e között minden óvodát és iskolát bezárnak Nagyszebenben az EU-csúcstalálkozó miatt – közölte pénteken a megyei tanfelügyelőség. A szabad hetet szombatonként kellene bepótolniuk a tanároknak és diákoknak március 2-ától kezdődően, ez a döntés azonban kiváltotta a tanügyi szakszervezet elégedetlenségét.

A nagyszebeni, május 9-ére tervezett EU-csúcs miatt biztonsági óvintézkedésként egy egész hétre bezárják az oktatási intézményeket a városban. Az öt tanítási napot szombati napokon kellene bepótolniuk a tanároknak és tanulóknak, a következő dátumokon: március 2, március 16, március 30, április 13 és május 18.

A nagyszebeni Lucian Blaga Egyetemen is egy héttel meghosszabbítják a húsvéti és május elsejei vakációt a csúcstalálkozó miatt – közölte Teodor Boantă, az intézmény szóvivője. Az oktatás tehát csak május 13-án folytatódik a húsvéti vakáció után az egyetemen, az elmaradt kurzusokat hétvégi napokon pótolják be, illetve a gazdasági és mérnöki fakultáson egy héttel meghosszabbítják a tanévet.

Hírdetés

2019. május 9-én Nagyszebenben találkoznak az Európai Unió vezető politikusai. A csúcstalálkozó fokozott biztonsági intézkedéseket követel, Marius Novac megyei főtanfelügyelő szerint nem az általa vezetett intézmény, hanem a Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság rendelkezett arról, hogy a csúcstalálkozó hetén nem lesz tanítás a város óvodáiban és iskoláiban.

“A kormányőrség illetékesei elmagyarázták nekünk, hogy 27 államelnök lesz itt, ez nem játék. Ez egy biztonsági intézkedés” – mondta a főtanfelügyelő.

A tanügyi szakszervezet azonban tiltakozik az ellen, hogy az órákat szombatonként kell bepótolniuk a tanároknak és diákoknak. Teodor Fârţonea, a Szeben megyei tanügyi szakszervezet vezetője közölte, hétfőn a főtanfelügyelőségre mennek a szakszervezet képviselői, kieszközölni, hogy a május 6-a és 10-e között meg nem tartott órákat ne szombati napokon kelljen bepótolni.

Marius Novac főtanfelügyelő azt mondta, megpróbál megoldást találni a helyzetre. Kérdésre válaszolva hozzátette, nem tudja, hogy holnap, március 2-án valóban megjelennek-e a tanárok és tanulók az iskolákban. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »