Nagyszabású antiterrorista akció Németországban: Szökésben a 22 éves szír potenciális merénylő

Egy 22 éves szír férfit keres a német rendőrség, valószínűleg kapcsolatban áll az Iszlám Állammal

 

Nagyszabású rendőrségi akció zajlott a szászországi Chemnitzben, amelyet követően egy 22 éves szír férfi ellen indított hajtóvadászatot a rendőrség. A férfit bombamerénylet előkészítésével gyanúsítják.

 

Az akció során a város egyik lakónegyedét teljesen lezárták, a néhány lakóházat kiürítettek, majd egy tömbház egyik lakását rohamozták meg a rendőrség különleges erői. A hivatalos források megerősítették, hogy a lakásban robbanószer nyomaira bukkantak. Három embert őrizetbe vettek, de a lakás tulajdonosa, egy 22 éves szír férfi elmenekült.

 

Az egyik elfogott gyanúsított. Forrás: Welt.de.

 

A Welt.de szerint egyelőre nem tisztázott, hogy a nagy erőkkel keresett férfi tényleg menekültként érkezett-e tavaly Németországba.

 

Az esetleges merénylet veszélyéről a hatóságok péntek este szereztek tudomást. Szombatra virradóra meg is kezdték az akciót. A tömbház lakói robbanást hallottak, de német sajtóértesülések szerint a rendőrség behatolásának hangjait hallották.

 

A hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy a menekülő gyanúsított veszélyes. Az érintett lakónegyedben a következőre kérték a rendőrök a lakosságot:

 

„Kérjük, maradjanak lakásukban, zárt helyen, és kövessék a rendőrség utasításait.”

 

A legutóbbi hírek szerint a hatóságok biztonsági okokból más tömbházakat is ki akarnak üríteni.

 

Helyszíni fotók. Forrás: Bild.de

 

Helyszíni fotók. Forrás: Bild.de

 

Körkép.sk, Welt.de

Nyitókép: Welt.de


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »