Nagypénteken is utcára mentek a diákok

Nagypénteken is utcára mentek a diákok

Utcára vonultak a diákok Kaposváron, ez volt az első vidéki város ahol a kormány oktatáspolitikája miatt tüntettek a fiatalok. A demonstráción az ünnepnap ellenére mintegy 300-an vettek részt.

Táblákkal vonultak fel diákok Kaposváron, így mondták el résztvevők, hogy mit gondolnak a jelenlegi magyar oktatáspolitikájáról. A tüntetést azért szervezték, mert a diákok elégedetlenek a jelenlegi rendszerrel.

„A diáktüntetés célja, hogy felhívjuk a figyelmet az oktatás hibáira, és hogy arra megoldási lehetőségeket javasoljunk, és megteremtsünk egy társadalmi párbeszédet” – mondta Gömbös Patrik, a Független Diákparlament tagja.

Hírdetés

Volt olyan felszólaló, aki azt mondta heti 38 órája van, nagy a leterheltség, nem lehet rendesen felkészülni, és amit tanul annak is nagy része felesleges.

„Hogyha az új kormány tesz lépéseket afelé, hogy megreformálja az oktatást és látjuk az elhatározást bennük, akkor leállunk és kivárjuk a végét, de hogyha nem látunk ilyet, szóval nem lesz változatosság, akkor tovább folytatjuk. Ez nem egy kormányellenes tüntetés, ez egy diáktüntetés. Elégedetlenek vagyunk” – mondta Bereczki Dávid, a demonstráció egyik szervezője.

Bereczki Dávid hozzátette: ha a folytatás mellett döntenek, egyszerre több vidéki városban szerveznek hasonló megmozdulásokat.

„Kormány végig arról beszélt, meg arról beszél, hogy mindenkivel konzultálni akar, mindenkivel szeretne tárgyalni, de egy széles társadalmi körről,a fiatalokról megfeledkeztek. 2011-ben a miniszterelnök azt mondta, hogy nem hagynak senkit sem az út szélén. Hát úgy néz ki, hogy a fiatalokat az út szélén hagyták. Ezzel szemben a Jobbik majd április 8-a után, miután kormányra kerülünk, partnerként és szövetségesként fogja kezelni fiatalokat és együtt fogjuk újjáépíteni az országot” – mondta Miháldinecz Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

A diákok előzetesen azt mondták azért is tüntettek Kaposváron Nagypénteken, mert itt nem zavarták a húsvéti körmenetet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »