Nagyot küzdött, de nem tudta megszakítani rossz sorozatát a nádszegi teniszező

Nagyot küzdött, de nem tudta megszakítani rossz sorozatát a nádszegi teniszező

A szlovák tenisz Davis-kupa-csapat az első nap után 1:1-re áll a fehéroroszok ellen az euro-afrikai zóna I. csoportjában játszott mérkőzésen. Kližan könnyedén nyert, de Gombos Norbert nyeretlenségi sorozata nem szakadt meg.

A pénteki első összecsapáson a világranglista 46. helyén àlló Martin Kližan két játszmában simán, 6:1, 6:4-re legyőzte a nemzetközileg nem jegyzett Alekszander Zgirovszkit.

A második meccsen Gombos Norbert találkozott Jegor Geraszimovval, aki Ivaska sérülése miatt a fehéroroszok első számú játékosává avanzsált.

Többen meglepődtek, hogy Dominik Hrbatý kapitány éppen a világranglistán most csak 276. Gombosnak szavazott bizalmat, de a Pozsonyban élő, nádszegi származású játékosról köztudott, hogy a Davis-kupára mindig felszívja magát, és a salakborítást is kedveli.

Hírdetés

Gombos az első szettet 6:3-ra megnyerte, és a második játszma elején is voltak nagyszerű megmozdulásai, de aztán egy szerencsétlen kettős hibán gyakorlatilag megfordult a szett, Geraszimov pedig a brékelőnyt kihasználva 6:4-re nyerte a játszmát.

 

A harmadik szett Gombos ászaival indult, de Geraszimov (179. a világranglistán) is küzdött minden pontért, ezért egyre hosszabbak lettek a labdamenetek. 3:3-ig mindkét játékos tartotta az adogatását, ekkor azonban Gombos egy maratoni gémben elvesztette a szerváját. A láthatóan ideges hazai teniszező már minden igyekezete ellenére sem tudott visszajönni a meccsbe, Geraszimov 6:4-re hozta a mindent eldöntő harmadik szettet.

Gombos augusztus 30-án, egy mallorcai challengertornán nyert utoljára meccset, azóta hatszor kikapott.

A Davis-kupa küzdelmei szombat délután egy órakor folytatódnak a pozsonyi NTC-ben a másik két egyessel és a párossal.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »