Nagyot bukott Valtteri Bottas

Nagyot bukott Valtteri Bottas

Valtteri Bottas személyes szponzora, a Wihuri úgy döntött, hogy kivonul a Forma-1-ből, ez pedig több millió euró kiesést jelent Bottasnak – írja a motorsport.com. A finn versenyző nincs könnyű helyzetben, hiszen míg 2018-ban a csapattársa, Lewis Hamilton 11 futamgyőzelemmel megszerezte ötödik világbajnoki címét, addig ő egyszer sem tudott győzni, és csak az ötödik helyen végzett az egyéni pontversenyben.

Hírdetés

Pár napja a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff is elmondta, Bottasnak idén hoznia kell Hamilton szintjét ahhoz, hogy megtarthassa az ülését 2020-ra is. Ez már önmagában sem lesz egyszerű, de a 29 éves versenyző helyzetét tovább nehezíti, hogy a „cserepadról” a fiatal tehetség, Esteban Ocon figyel, akinek nem titkolt szándéka, hogy egy év tesztpilótaság után övé legyen a Hamilton melletti hely a Mercedes garázsában.

Ehhez jön most hozzá, hogy a személyes szponzora, a Wihuri úgy döntött, hogy kivonul a Forma-1-ből. A finn cég már a gokartos korszaka óta támogatta Valtteri Bottast, az Ilta-Sanomat beszámolója szerint mióta Bottas a Forma-1-ben versenyez, évente eurómilliókkal támogatták őt, de 2019-ben ez már nem lesz így.
„Nem tudjuk folytatni, túl drága a Forma-1”
– magyarázta a Wihuri tulajdonosa. 2018-ban Bottas sisakján a Wipak logója szerepelt, ami a Wihuri csomagolómárkája.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »