Nagyot bukhatnak az angol bukik

Nagyot bukhatnak az angol bukik

Dörzsölhetik a tenyerüket a Leicesterre fogadó futballfanatikusok.

Minden eddiginél izgalmasabban és érdekesebben alakul az angol első osztályú labdarúgó bajnokság, a Premier Leauge idei küzdelme. Vajon ki gondolt volna arra pontosan egy évvel ezelőtt, amikor a Chelsea toronymagasan vezette a bajnoki tabellát, a Leicester City pedig reménytelenül sodródott a másodosztály felé, hogy az idén ez a két csapat fogja feje tetejére állítani a ligát? A címvédő Chelsea-t még november vége felé is csupán néhány pont választotta el a kieső zónától, míg a közép-angliai kis csapat november 21-e óta tartja vezető helyét a tabellán.

És valóban, erre a felállásra a szezon elején senki sem számított pár tucat fanatikus Leicester szurkolón kivül, akik bízva a szerencsében, az új edző Claudio Ranieriben és persze a csapatban, fogadást kötöttek a Premier Leauge megnyerésére.

Ezek az emberek most dörzsölhetik a tenyerüket. A szezon elején a Leicester bajnoki címét a bukmékerek 5000/1 oddsszal árazták be, és a karácsonyi elsőségért is ezerszeres pénzt fizettek. Habár a bajnokság kezdetekor az egész országban csupán néhány százan fogadtak a végső győzelemre, a csapat egyre jobb szereplése még több embert ösztönzött arra, hogy kipróbálja a szerencséjét.

Az angol Sky bet fogadóiroda például még novemberben is ezer az egyhez adta a Premier Leauge címet, ami egy néhány fontos tétnél is már több ezer fontos nyereményt hozhat. Pár szerencsés szurkoló azonban akár százezer font feletti összeggel is gazdagodhat. A Skye betnél egy ügyfél 40 fontos (16 ezer forint) fogadásával 200 ezer fontot (81 millió forint) vihet haza, a Ladbrokes irodánál 250 ezer (10 millió forint), a William Hillnél pedig 175 ezer font (71 millió forint) az egy személy által megnyerhető legmagasabb összeg. Ugyanakkor egyre többen nem kockáztatnak, és már most beváltják a szelvényüket.

Ebben az esetben ők csupán nyereményük egy részét és nem a teljes összeget vehetik fel. A William Hill fogadóiroda eddig 300 ezer fontot fizetett ki emiatt, és ez az összeg a Leicester végső sikere esetén elérheti a 2,5 millió fontot is.

Ez az eredmény egyébként az angol fogadóirodáknak több tíz millió fontos veszteséget jelentene. Most, hét fordulóval a bajnokság vége előtt alig több, mint másfélszeres pénzt fizet a Leicester bajnoki címe. A csapat előnye öt pont a második Tottenham, tizenegy a harmadik Arsenal előtt, az ágyúsoknak azonban még van egy elmaradt mérkőzése.

A legutóbbi fordulóban a manchesteri derbin elszenvedett vereséggel a Manchester City kiesett a bajnoki elsőségért vívott küzdelemből, de még a BL indulást jelentő negyedik helyért is komolyan meg kell majd küzdenie a Manchester Uniteddel és a West Hammel. A sorsolás talán a Leicesternek kedvezőbb, de mindhárom versenyben lévő csapatnak lesznek még komoly rangadói. Ráadásul a Premier League-ben az elmúlt években jó néhányszor csak az utolsó fordulóban dőlt el a bajnokság.

A semleges szurkolók nagy többsége a kis csapat győzelméért szorít, ugyanakkor a nagy irodák és a bukik aggódva figyelik a következő hetek eredményeit

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 04. 01.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »