Nagyon pörög az építőipar

Nagyon pörög az építőipar

Februárjában az építőipari termelés volumene 26 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a Központi Statisztikai Hivatal szerint. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 19,8, az egyéb építményeké 40,1 százalékkal.

Idén februárban az építőipari termelés volumene 26 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a KSH adatai szerint.

Tavaly februárhoz képest mindkét építményfőcsoport termelésének volumene nőtt: az épületeké 19,8, az egyéb építményeké 40,1 százalékkal. Előbbiek növekedése ipari épületek mellett lakóépületek, oktatási épületek építésének az eredménye, utóbbiak esetében a termelés gyorsforgalmi utak építése, illetve vasútfelújítási munkák és közműépítések következtében bővült.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 24,9, az egyéb építményeké 44,9, a speciális szaképítésé 21,4 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 0,7 százalékkal emelkedett,

Hírdetés

ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 45,9 százalékkal csökkent, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 51,4 százalékkal emelkedett.

Februárban elsősorban közútfejlesztési munkákra kötöttek nagy értékű új szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene február végén 92,4 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 4,3, az egyéb építményeké 145,4 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt.

A két első idei hónapban 33,5 százalékkal emelkedett az építőipari termelés az előző év azonos időszakához viszonyítva.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »