Nagyon megugrott az új fertőzöttek száma a Szenci járásban, Komárom továbbra is a legjobbak között

Nagyon megugrott az új fertőzöttek száma a Szenci járásban, Komárom továbbra is a legjobbak között

Az NCZI szokásához híven közzétette a hétfőn diagnosztizált új fertőzöttek járási eloszlását. Lakosságszámának köszönhetően is, újra a Pozsonyi járás végzett az élen, találunk azonban magyarlakta régiót is az ország legtöbb új fertőzöttjét produkáló járásai között. 

Az adatokból egyértelműen kítűnik, továbbra is Pozsony, illetve Besztercebánya megye az ország legfertőzöttebb vidéke. Ám míg Pozsony megyében messze a 45% körüli országos átlag felett van az átoltottság, az utóbbiban találni olyan járásokat ahol ez a 40%-ot sem éri el. 

Hírdetés

Hétfőn 9682 PCR-tesztet végeztek el összesen, ezek közül 2287 zárult pozitív eredménnyel.

Fontos kiemelni, hogy a járási adatsorok kizárólag a PCR-tesztek eredményeire támaszkodnak, így az alábbiakban is ezeket ismertetjük. A kerületi eloszlás a következőképpen alakult: Zsolna (399), Pozsony (395), Besztercebánya (390), Eperjes (347), Nagyszombat (220) Trencsén (219), Kassa (181) és Nyitra (136).

Az ország legfertőzöttebb járása a tulajdonképpen öt járásból álló Pozsonyi, itt 248 új fertőzöttet találtak. Ezen kívül Zsolnán (197), Eperjesen (192) és Turócszentmártonban (143) volt kiugróan magas a fertőzöttek száma.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »