Nagyon helyes: Kivégezték a metrón késelő férfit

26 embert késelt meg egy férfi két éve Tajvanon a metrón, négy áldozata bele is halt a sérülésekbe. Csen Ming-tang, az igazságügyi tárca helyettese szerdán bejelentette, hogy a bíróság által halálra ítélt férfit, most kivégzőosztag ölte meg.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Az akkor 21 éves, másodéves egyetemi hallgató csúcsforgalomban egy zsúfolt szerelvényen késelte meg az embereket. Az áldozatok húszas, harmincas és negyvenes éveikben járó utasok voltak. A férfi egy 10 centiméteres pengéjű kést használt a támadáshoz, de találtak nála egy ennél háromszor hosszabb pengéjű kést is. Amikor elfogták, azt mondta, hogy gyerekkora óta készült a tömeggyilkosságra.

Csen Ming-tangot már tavaly halálra ítélték, de az ítéletet csak szerda reggel hajtották végre. A kivégzés ellen az utóbbi hónapokban több jogvédő csoport is tiltakozott, de a legfelsőbb bíróság ennek ellenére helybenhagyta az ítéletet.

A sajtóbeszámolókban megszólaltatott hozzátartozók – köztük az egyik áldozat apja – a helyi médiában azt mondták, hogy elégtételt éreznek azután, hogy a gyilkost a legsúlyosabb büntetéssel sújtották.

A férfit korábban úgy jellemezték, hogy antiszociális, nárcisztikus alkat, ráadásul éretlen és pesszimista is. Megszállottja volt a véres videojátékoknak, és horrortörténeteket is írt. Szülei egyetértettek a halálos ítélettel, mert gyerekük tettét megbocsáthatatlannak tartják – írja az MTI.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »