Nagyon gatya a helyzet a másik 21. századi pártban is: megfosztották tisztségétől az LMP főfegyelmezőjét

Nagyon gatya a helyzet a másik 21. századi pártban is: megfosztották tisztségétől az LMP főfegyelmezőjét

A Lehet Más a Politika (LMP) etikai bizottságának elnökét is megfosztották tisztségétől. Moldován Lászlónak egyébként „oroszlánrésze” volt az LMP-s politikusok ellen indított fegyelmi és etikai eljárásokban, amelyek során volt, akit kizártak, de olyan is volt, aki emiatt magától távozott. Az LMP társelnöke szerint ettől egységesebb lett a párt – közölte az M1 Híradója.

„Folytatódik az LMP-s abszurd” – így jellemezte a hvg.hu, hogy leváltották a párt etikai bizottságának elnökét. Most azt a Moldován Lászlót sújtották büntetéssel, aki központi szerepet játszott abban, hogy az általa vezetett testület eltiltások egész sorát rótta ki a választás után az LMP-n belül.

Az etikai bizottság súlyosbította volna Hadházy Ákos büntetését is, miután két évre eltiltották minden párttisztség viselésétől. Ezért a volt társelnök kilépett az LMP-ből. De a pártvezetés többi tagját sem kímélte a Moldován László vezette testület. Nem úszta meg a büntetést Schmuck Erzsébet volt kampányfőnök sem. Őt is kétéves eltiltással sújtották.

Több LMP-s politikus is büntetést kapott

Ungár Péter ellen pedig azért indult eljárás, mert egy beszélgetésen bevallotta, hogy tudatosan félrevezette Ron Werbert, a párt korábbi kampánytanácsadóját, de más ügyek miatt is vizsgálódtak a Fidesz-mágnás Schmidt Mária fiacskájával szemben. Az eltiltást a tisztségviseléstől ő is megkapta, három évre.

Csakúgy, mint az LMP társelnöke és volt miniszerelnök-jelöltje, Szél Bernadett is. A pártvezetői pozíciójáról ennek ellenére nem kellett lemondania. A döntés után mégis visszavonult gondolkodni.

A sornak ezzel még nincs vége. A választási visszalépések miatt több LMP-s politikus is büntetést kapott az etikai bizottságtól, a legsúlyosabbat Kassai Dániel, akit kizártak a pártból. Sallai R. Benedeknek pedig azért kellett elhagynia az LMP-t, mert úgy összeveszett Hadházy Ákossal, hogy az inzultusban a volt LMP-társelnök "székestül felborult". Sallai R. Benedeket végül nem zárták ki.

Hírdetés

Azért Moldován lett az LMP budapesti elnöke

A hvg.hu értesülései szerint az etikai bizottság elnökét éppen azért fosztották meg tisztségétől, mert információkat adott ki a sajtónak Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos elfajuló vitájáról. Moldován Lászlónak csak a testületből kellett távoznia, más tisztséget viselhet, így őt választották meg az LMP budapesti elnökévé.

Az M1 az üggyel kapcsolatban megkérdezte Demeter Mártát, az LMP országgyűlési képviselőjét is, aki néhány napja lett a párt teljes jogú tagja, miután harmadik próbálkozása után befogadta a tagság. Úgy fogalmazott, nincs véleménye a büntetésekről és szerinte az eltiltásokkal és kizárásokkal járó bizottsági döntéseknek nincs hatása az LMP-frakció működésére.

A párt társelnöke szerint pedig jót tesznek az LMP-nek a kilépések. Keresztes László Lóránt hozzátette, az etikai bizottság munkája azt mutatja, hogy az LMP nem egy következmények nélküli párt.

(Híradó nyomán)

Vona: "Aki elpártolt, annak örülünk, hogy elpártolt!"

Folytatódik a mészárlás az LMP-ben; "Ungár Peti édesanyja" aggódott, hogy a fiacskája kiesik a parlamentből

Hangfelvétel: "pénz, bármi kell, adom, csak Sneidert támogassátok!" – Így történt az a bizonyos végigtelefonálás

Folytatódik az LMP-s komédia: Szél Bernadettet három évre eltiltották minden párttisztségtől, mégis elnök maradhat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »