Nagyon biztonságos lesz a magyar tenger

Nagyon biztonságos lesz a magyar tenger

Idén nyáron is több mint 60 rendőrrel erősítik meg a balatoni kapitányságokat – lovas és kerékpáros rendőrök is teljesítenek majd szolgálatot a tónál, illetve, ahogy az elmúlt években, úgy ezúttal is Siófok mellé költözik a készenléti rendőrség helikoptere. A tömegrendezvényekre kiemelten figyelnek a szezonban: minden eseményre intézkedési tervet készítenek.

„Arra adtam utasítást főkapitány uraknak, hogy külön biztosítási tervek készüljenek ezekre a rendezvényekre, és arról is biztosítottam főkapitány urakat, hogy amennyiben az időközben megváltozó viszonyok ezt igénylik, akkor az Országos Rendőr-főkapitányság további megerősítő erőket fog vezényelni” – közölte Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A tervek szerint több rendőrt irányítanak a pénzkiadó és pénzváltó automaták környékére. A strandi lopások száma tavaly emelkedett, ezeket is szeretnék visszaszorítani.

„Amire koncentrálni szeretnénk, mindenképpen a megelőzési tevékenység, és ahogy elhangzott a strandi lopások vonatkozásában, erre kifejezetten oda szeretnénk fókuszálni, hogy mind látható rendőri jelenléttel, mind pedig egy fedett rendőri jelenléttel jobb eredményeket tudjunk elérni e területen” – mondta Töreki Sándor Veszprém megyei rendőrfőkapitány.

A bűnmegelőzésben szokás szerint a rendészeti szakközépiskolások is segítenek. A balatoni kapitányságokra 60 készenléti rendőr érkezik, rajtuk kívül lesznek lovas és kerékpáros járőrök, illetve a készenléti rendőrség egyik helikoptere is a Balatonnál állomásozik majd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »