Nagyobb zászlót vagy székely lobogót tilos ma bevinni Groupamába

Teltházas lesz a kiemelt kockázatú magyar-horvát magyar meccs. A Magyar Labdarúgó Szövetség a szombati, Magyarország-Horvátország felkészülési mérkőzés előkészítése során szorosan együttműködött a magyar hatóságokkal és a biztosításért felelős Készenléti Rendőrséggel – tájékoztatott honlapján az MLSZ. Bombákkal, táskákkal, ja meg székely zászlóval se induljon senki a Groupama Arénába.

A szövetség jelezte, hogy a mérkőzés előkészítése során az elmúlt hetekben, hónapokban a horvát féllel és a magyar hatóságokkal több egyeztetésre is sor került. A mérkőzés kiemelt kockázatú, ezért a rendőrség jelen lesz a stadionban és annak közvetlen környezetében, a beléptetésnél alapos ruházat- és csomagátvizsgálásra is kell számítaniuk, és a jegyen szereplő adatokat a rendezők a személyazonosításra alkalmas okmányokban szereplő adatokkal összevetik.

Kiknek nem egyeznek a jegyen és a hivatalos dokumentumban szereplő adatai, nem léphet be a stadionba.

Mindenkit kérnek, hogy lehetőség szerint ne hozzanak magukkal táskát és a pályarendszabályok által tiltott tárgyakat. A stadionba az MLSZ megfogalmazása szerint csak

“hivatalos nemzeti jelképeket és kisebb méretű nemzeti zászlókat”

lehet bevinni. Az MLSZ hozzátette:

más molinók és zászlók megjelenítésére nincs lehetőség.

Ez az utolsó mondat tulajdonképpen 

a székely lobogók kitiltását jelentheti.

Ilyen a modern magyar foci, a FIFA-maffia kérését maradéktalanul betartva.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »