Nagyobb erősségű földrengés rázta meg Mianmart

Nem ritkák a földrengések Mianmarban, a legutóbbi jelentős remegés pedig négy éve történt. Most több épület is összedőlhetett.

Jelentős, 6,8-as erősségű földrengés rázta meg Mianmar közepének északi részét a The Guardian cikke szerint. Az Egyesült Államok földtani intézete szerint a remegést érezni lehetett régiószerte, de halálos áldozatokról egyelőre nem tudunk.

A rengés 84 km-es mélységben történt, és megremegtette Thaiföld fővárosának, Bangkoknak is a magasabb épületeit. De lehetett érezni még az indiai városban, Kalkuttában is. Az epicentrum Chauk közelében volt, néhány száz kilométerre északnyugatra Mianmar fővárosától, Napjidától. Egy helyi képviselő, Soe Win szerint a rengések percekig tartottak. Egy salayi pagoda össze is omlott, ahogy egy másik épület is – fejtette ki az Agence France-Presse-nek, hozzátéve, hogy egyelőre nem tud halálos áldozatokról.

Az amerikai földtani intézet szerint a földrengés hatását inkább helyi szinten fejtette ki, de a régió több építménye is rendkívül érzékeny egyébként a hasonló mozgásokra.

A földrengések Mianmarban gyakorinak mondhatóak, bár nagyobb remegést nem kellett átélniük az ismert 2012-es eset óta. A régióhoz közel legutóbb idén áprilisban remegett meg a föld, ami kisebb károkat is okozott, de halálos áldozatok nem voltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »