Nagykikinda: Súlyos közúti balesetben két ápolónő vesztette életét

Nagykikinda: Súlyos közúti balesetben két ápolónő vesztette életét

Csütörtökön késő este a Nagykikinda melletti Basahídnál, a település kijáratánál lévő útkereszteződésben történt balesetben életét vesztette a 28 éves Cvetana Adamov és a 30 éves Dragica Felbab, mindketten nagybecskerekiek.

A nagykikindai kórházban dolgozó ápolónők a munkahelyükre igyekeztek, amikor az útkereszteződésnél szabályosan közlekedő Ford Fiesta típusú gépkocsijukba belerohant egy osztrák rendszámtáblás Land Rover terepjáró, amelyet a 33 éves belgrádi N.Z. vezetett. Az ütés erejétől a két fiatal nő a helyszínen életét vesztette.

A nagykikindai rendőrség még nem adott ki hivatalos közleményt a szerencsétlenség körülményeiről, a Novosti nem hivatalos forrásokból azonban úgy értesült, hogy a terepjáró vezetője nem adta meg az elsőbbséget a főúton közlekedő gépjárműnek.

A szemtanúk állítása szerint a terepjáró ahelyett, hogy megállt volna, nagy sebességgel behajtott az útkereszteződésbe és belerohant az éppen akkor odaérkező Fordba. Az ütközés olyen erejű volt, hogy az ápolónők gépkocsija lerepült az útról.

A veszélyesnek számító útkereszteződésben évek óta nagyon sok baleset történik. A helybeliek többször javasolták már, hogy építsenek ki körforgalmat ennél a kereszteződésnél, de ez mindeddig nem történt meg.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »