Nagykikinda: Eljárás egy kilenc éve történt gyilkossági ügyben

Nagykikinda: Eljárás egy kilenc éve történt gyilkossági ügyben

A nagybecskereki felsőbb ügyészség feljelentést tett a 60 éves Ankica Petrović ellen, mert a gyanú szerint 2007-ben Nagykikindán brutális módon meggyilkolta férjét, Jovan Petrovićot, akinek a csontvázát 2009-ben találták meg a családi házuk udvarában, most pedig – kilenc év után – eljárás indul az ügyben, írja a Večernje novosti.

Ankica Petrović ellen várhatóan távollétében folyik majd eljárás, mert időközben Ausztriába távozott, s feltehetően ma is ott tartózkodik.

Jovan eltűnését egyébként annak idején egy évvel azt követően jelentették, hogy utoljára látták, és előbb mindenki elhitte a feleség állítását, miszerint építészmunkásként Montenegróba távozott, később kezdtek el csak gyanakodni. 2009-ben markológépekkel ásták fel a családi házuk akkorra már elhagyatott, benőtt udvarát, és megtalálták Jovan csontvázát. Azonnal vizsgálat indult, Ankica azonban addigra külföldre távozott: Szerbia Ausztriától kérte a kiadatását.

Azt feltételezik ugyanis, hogy Ankica egy veszekedést követően fejen ütötte férjét, majd belelökte egy gödörbe az udvarukban, a holttestre pedig építési törmeléket, hamut szórt, írja a Večernje novosti.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »