Nagycsütörtök a Szentföldön: megsebesített, földön fekvő palesztint végzett ki a nyílt utcán a világ egyik legerkölcsösebb, "forróvérű" katonája (16+)

Nagycsütörtök a Szentföldön: megsebesített, földön fekvő palesztint végzett ki a nyílt utcán a világ egyik legerkölcsösebb, "forróvérű" katonája (16+)

A Közel-Kelet egyetlen demokráciájának "védelmi" ereje, ami köztudottan a világ legerkölcsösebb hadserege, megszállók általi kegyelmet gyakorolt egy megsebesített palesztin felett, mikor a földön fekvő, magatehetetlen embert egy – a "védelmi" miniszter megfogalmazása szerint – forróvérű "katona" egy jól irányzott lövéssel megszabadította a kínoktól, és elküldte közös ősapjukhoz egy kis eszmecserére.

Nagycsütörtök délutánján a nyílt utcán végzett ki egy izraeli katona egy elfogott palesztint Hebronban – derül ki a CNN tudósításából. A 21 éves férfi egy társával együtt néhány perccel korábban egy késes támadást hajtott végre, ebben egy izraeli katona megsérült.

A videón látható, hogy az egyik katona felemeli fegyverét és a földön fekvő Ramzi Tamimira céloz. A katona társai, felettesei látják mindezt, ám semmit nem tesznek ellene, sőt a kivégzés után egykedvű unalommal folytatják rutintvékenységüket, pl. békésen telefonálgatnak.

A felvételt nyilvánosságra kerülése után az izraeli "védelmi" miniszter elítélte a történteket. Mose Jaalon szerint elfogadhatatlan, hogy egy katona ennyire elveszítse önkontrollját, még akkor is, ha dühtől "forr a vére". Mindez ellentétes az izraeli hadsereg értékeivel – hazudta.

A palesztin egészségügyi miniszter háborús bűnként beszélt a történtekről, nemzetközi védelmet követelve a palesztinok számára.

Az október elseje óta elkövetett késes merényletek 28 izraeli – és egy-egy amerikai, eritreai és szudáni – áldozatára 183 palesztin halott volt az izraeli biztonsági erők válasza a március eleji adatok szerint. A támadások kiváltó oka az volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. Persze a zsidó állam szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai szítják. Palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

(Kuruc.info – Index – CNN nyomán)

Ma is volt késelés Tel-Avivban

Kerekesszékkel együtt borította föl a kivéreztetett palesztin lány segítségére siető rokkantat egy erkölcsös izraeli katona

Ezúttal három palesztin fegyverest lőttek agyon – egy zsidó katonanő is belehalt a sérüléseibe

Tizenhárom éves palesztin lány megszálló telepest késelt volna, de agyonlőtték


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »