Nagycsaládos hétvége ötödször

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) idén ötödik alkalommal szervezte meg őszi nagycsaládos hétvégéjét. Már hagyománnyá vált, hogy ezt a programot az egyesület Beregszentmiklóson, a Vodogray Hotelben tartja, ahol festői környezetben pihenhetnek a résztvevők. A program célja, hogy a családok közösen töltsenek együtt egy élményekkel teli hétvégét, erősítsék családjukat, valamint ismerkedjenek, barátságokat kössenek.

A péntek este az ismerkedésé volt. Vacsora után a családok rövid bemutatkozását a Szilágyi László és Gabriella vezetésével tartott vidám hangulatú táncház követte. Kicsik és nagyok egyaránt élvezettel ismerkedtek a különböző népek táncaival, kis gyakorlás után pedig magabiztosan táncolták is azokat.

A megnyitóra szombat délelőtt került sor. Elsőként Török Dénes, a KMNE elnöke, majd Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöke köszöntötte a résztvevőket és a meghívott vendégeket. Pataki János elnök a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét, annak munkásságát, majd a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) nagykállói tagszervezetét, a Nagykállói Családi Kört, annak tevékenységét mutatta be. Ezután Tiboldi Beáta, a Csíki Édesanyák Egyesületének elnöke ismertette a jelenlévőkkel egyesületük, programját. Végül Pásztor Csaba, a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesületének elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd mutatta be munkásságukat, az egyesületüket. Az előadásokat közös csapatépítő játék követte.

Az előadások alatt a gyerekeknek külön programot biztosítottak a szervezők. A legkisebb korosztálynak lehetősége nyílt kézműveskedésre, ahol gyöngyöt fűztek, dekupázsoltak, színezhettek, vagy éppen csuhébabát készítettek Kopinec Emese segítségével. Az arcfestés sem maradhatott el, ami most is nagy sikert aratott. A játszótéren felállított trambulint sem hanyagolták: egész nap kígyózó sorokban várták a kicsik, hogy sorra kerüljenek, ugrándozhassanak kedvükre. Az idősebb gyerekek fociztak, íjászkodtak. A szombat délután is tartalmasan telt. A kiskamaszoknak Tihor Melinda és Szpacsinszka Katalin tartott élménypedagógiai foglalkozást, a felnőttek pedig csoportbeszélgetéseken vehettek részt, ahol aktuális, mindenki számára érdekes témákról, ismerős problémákról beszélgethettek egymással kötetlenül. A túrázni szerető családok legtöbbje elindult felfedezni a fákkal borított hegyes környéket, így eljutottak a közelben található vízeséshez is, ami hatalmas élményt nyújtott számukra.

Vasárnap délelőtt a csapat ellátogatott a beregszentmiklósi várkastélyba, mely oly neves családok tulajdonában is állt, mint a Perényi vagy a Rákóczi.

A hétvége ismét tartalmasan telt, élményekkel gazdag programot biztosított a résztvevők számára. A KMNE ötödik nagycsaládos hétvégéje a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének a támogatásával valósulhatott meg.

Szilberhar Szabina

Kárpátinfo hetilap évfolyama: Kárpátinfo hetilap 20. évf. 41. számRovat: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Munkácsi járás›Beregszentmiklós (Чинадиево)Címkék: KárpátaljaKárpátaljai Magyar Nagycsaládosok EgyesületeUkrajnakárpátaljai magyarságnagycsaládos hétvégeukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo hetilap


Forrás:hetilap.karpatinfo.net
Tovább a cikkre »