Nagybecskereken vasárnap lesz a XX. Kóruspódium

Nagybecskereken vasárnap lesz a XX. Kóruspódium

A nagybecskereki Emmanuel Kamarakórus és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szervezésében október 13-án délután fél ötkor tartják meg a Vajdasági Magyar Kórusok jubileumi, XX. Találkozóját a nagybecskereki Nepomuki Szent János-székesegyházban.

Nagybecskereken vasárnap lesz a XX. Kóruspódium - A cikkhez tartozó kép

A program keretében felcsendül a Himnusz, majd Liszt Ferenc: Ave Maria című közös nyitó produkciója következik, Konrád Emma Magyar Életfa díjas karnagy vezényletével.

Az egybegyűlteket Ft. Pastyik Róbert plébános köszönti, majd azt követően hangzanak el az ünnepi köszöntők.

Hírdetés

A Kóruspódium részvevői a kúlai Bartók Béla vegyes kórus, a kúlai Bartók Béla kamarakórus, a kúlai Cantilena női kórus, a magyarkanizsai Cantilena Kamarakórus, a temerini Juventus énekkar, a temerini Őszi rózsa vegyes kórus, az újvidéki Kapisztrán ferences ifjúsági kórus, az adai Musica Humana Kamarakórus, a zentai Musica Sacra, az Óbecsei Schola Cantorum és a nagybecskereki Emmaneul Kamarakórus.

Az idei közös, záró produkciót, Petrovics Emil Játszik a szél című kórusművét előadó egyesített kórust Dutina Vilma nagybecskereki karnagy vezényli.

A huszadik találkozóra választott közös kórusművek a 2020-as emlékévekre is igyekeznek felhívni a figyelmet: Petrovics Emil 2020-ban lenne 90 éves, továbbá 2020-ban lesz 200 éve annak, hogy az akkor kilencéves Liszt Ferenc a Harnoncourt-kastély avató ünnepségén, Écskán adott hangversenyt.

A Vajdasági Magyar Kórusok jubileumi, XX. Találkozójára a belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak erre az ünnepi hangversenyre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »