Nagybecskerek: Épülő olasz gyár munkásokat keres

Nagybecskerek: Épülő olasz gyár munkásokat keres

Az olasz Tecnostrutture cég, amely gyártóüzemet épít a nagybecskereki Écska – Délkelet ipari zónában, már megkezdte a jelentkezők interjúztatását, s a leendő munkások kiválasztását.

Korábban már bejelentették, hogy az olasz beruházó első körben harminc munkást vesz fel, s jó lakatosokat, hegesztőket, CNC-gépkezelőket és lakkozókat keres.

Több mint négy évtizedes hagyománnyal rendelkező családi vállalkozásról van szó, amely hidak, repülőterek, nagyobb bevásárlóközpontok, ipari üzemek és egyéb létesítmények számára készít acélszerkezeteket. A nagybecskereki üzemmel kibővítik a vállalat termelését, s nyitnak az európai piac felé.

„Eddig 150-en jelentkeztek a hirdetésre, a negyvenen jutottak tovább, akikkel a cég tulajdonosa és igazgatója, Stefano Verna beszélgetett. Főleg 35 évnél idősebbek jelentkeztek. Verna újra ellátogat Nagybecskerekre, hogy közvetkenül is megismerkedjen a jelöltekkel, tehát még minidg lehet jelenkezni a tecnostruttureserbia@gmail.com e-mail címen” – mondta a Dnevniknek Marija Laketić Ljevar, a cég szerbiai koordinátora, s hozzátette, május 20-áig várják a jelentkezéseket.

A tervek szerint június végén vagy július elején kezdődik meg a termelés a nagybecskereki üzemben, a leendő munkások pedig először résztvesznek egy szakmai felkészítésen, amelyet részben Szerbiában szerveznek.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »