Nagybecskerek: A katonai parádé kritizálása miatt szakították meg a rádióműsort?

Nagybecskerek: A katonai parádé kritizálása miatt szakították meg a rádióműsort?

A nagybecskereki Pannon Aktivista Szervezet (PAOR) aktivistája, Marija Papić Đurić arról számolt be, hogy a rendőrség ma félbeszakította az Utcai Rádió (Ulični radio) műsorának sugárzását Nagybecskereken.

Az Utcai Rádió egy alternatív médiaműfaj Nagybecskereken, amely hangszórókon keresztül élőben sugározza műsorát az utcán.

Papić Đurić a Beta hírügynökségnek elmondta, két civil ruhás rendőr egy, a hangos zenét kifogásoló névtelen bejelentés nyomán érkezett a helyszínre, de egyúttal arról is kérdezősködtek, hogy az Utcai Rádión keresztül mit mondtak a katonai parádéról, amelyet majd hétfőn rendeznek Nagybecskereken.

„Tegnap a műsorban rákérdeztünk arra, mennyire átlátható módon költik a pénzt erre az eseményre, s nyilvánosan megkérdeztük, mekkora összeget különítenek el a városi és a köztársasági költségvetésből a szerevezésre” – magyarázta Papić Đurić.

Hozzátette, „nem világos, miért lenne tilos kritizálni a katonai parádét”.

Elmondása szerint eddig is sugároztak zenét, ami senkit nem zavart, s akkor vált problémává ez az akció, amikor a Szerb Katonaság parádéjáról esett szó. Hozzátette, nagybecskereki aktivisták két nappal ezelőtt a rendőrségen bejelentették, hogy hétfő délben a parkban meg szeretnének emlékezni a fasizmus feletti győzelem napjáról, azonban még mindig nem érkezett válasz, hogy engedélyezik-e.

Nagybecskereken hétfő délben ünneplik meg a katonaság napját és a győzelem napját. A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ünnepség fő részében a Szerb Katonaság tart bemutatót, amelynek keretében felvonul a díszegység, de a légierő és a légvédelem repülői, valamint a folyami flotta is bemutatkozik, továbbá a gárda is gyakorlatozik az ünnepségen. A Szerb Hadsereg fegyvereit és katonai felszereléseit is bemutatják. (Beta)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »