Nagy zuhanás után emelkedésbe kezdhet az AMD részvénye

Nagyot zuhant az amerikai csipgyártó vállalat, az AMD árfolyama az októberi szintekhez képest, december elején viszont ismét kulcsszinthez ért. A 10 dollárnál lévő támaszszint tudta megállítani a csökkenést, amelynél pár napig vesztegelt, majd szépen elkezdett felfelé lépegetni az árfolyam.

A fordulatot követő emelkedés során már áttörte a papír a 10,8 dolláros ellenállást is, ezzel megnyílt a tér a 11,7 dollárnál húzódó ötvennapos mozgóátlag irányába. Annak elérése a mostani szintekhez képest 5,2 százalékos felértékelődés lenne.
Az emelkedést az alacsonyan lévő indikátorok is támogatják, ráadásul az MACD vételi jelzést adott. Az elemzőházak is pozitívak a részvény kapcsán, ugyanis az átlagos célárfolyam 14,6 dollárnál van, 33,3 százalékkal haladja meg a mostani szinteket.

A heti grafikonon a Fibonacci-szintek nagyon szépen kijelölték a legutóbbi csökkenés alját 9,7 dollárnál, amely egyben egy nagyon fontos támaszszint. Ha valóban fordulni tud erről a szintről a papír, akkor heti szinten a 12,4 dollárnál lévő ötvenhetes mozgóátlagig mehetne első körben az árfolyam. Annak elérése egyébként 11,4 százalékos emelkedés lenne. Ha volna elég lendület a papírban, akkor az ötvenhetes mozgóátlagot áttörve célba vehetné a korábbi csúcsokat is 14,6 dollárnál, ennek elérése több mint 30 százalékos menetelést jelentene. Ha hosszabb távon gondolkodunk, akkor akár kedvező, 2,5-es hozamkockázatú beszállót is elcsíphetünk a stop-loss megbízás 9,7 dollárra helyezésével és 14,6 dolláros célárfolyamot feltételezve.

Negatív nyomás esetén, a napi grafikonhoz hasonlóan, a már említett 9,7 dolláros szint alatt nagyon elcsúnyul a kép, kiesik a sávból az árfolyam, és nagyobb esés is következhet. Ebben az esetben érdemes zárni a meglévő pozíciónkat.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »