Nagy visszhangja volt a magyar hirdetésnek

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint nagy visszhangja volt a magyar kormány által a Daily Mail című brit lapban megjelentetett, a britek EU-tagsága mellett kiálló hirdetésnek, mert felértékelődött a magyar álláspont az elmúlt időszakban, és “van súlya” annak, hogy a magyar miniszterelnök mit gondol a kérdésről.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában hétfő este azt mondta: nagyobb visszhangja volt a hirdetésnek, mint amit a felület indokolna, hiszen egyértelmű kiállás arról, hogy a kormány mit tart Európa érdekének. Hozzátette: Nagy-Britannia az EU második legnagyobb gazdasága, amely nélkül az unió előtt álló kérdéseket nehéz lenne jól megválaszolni.

Úgy fogalmazott: Magyarország álláspontja a többi között a migráció ügyében vagy a gazdasági problémák megoldására tett lépések miatt értékelődött fel.

Kovács Zoltánt arról is kérdezték, hogy a britek kilépéséért kampányoló Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) egyik képviselője egy Twitter-üzenetben a “szélsőséges” Jobbiknak tulajdonította a hirdetést, hozzátéve: “akartok politikai uniót ezekkel?”. A kormányszóvivő úgy válaszolt: a képviselőnek bocsánatot kellene kérnie tudatlanságáért, mivel tisztában kellene lennie azzal, hogy milyen színezetű a magyar kormány és milyen álláspontot képvisel.

A kormány Nagy-Britannia európai uniós tagságának megőrzése mellett érvelő hirdetést jelentetett meg hétfőn a Daily Mail című konzervatív napilapban.

“A döntés az Önöké, de szeretném, ha tudnák, hogy Magyarország büszkén áll Önök mellett az Európai Unió tagjaként” – áll a hirdetésben, amely alatt Orbán Viktor aláírása, felette a magyar címer, mögötte pedig a magyar zászló látható.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »