Nagy változások jönnek a tömegközlekedésben Székesfehérvár és Esztergom térségében

Nagy változások jönnek a tömegközlekedésben Székesfehérvár és Esztergom térségében

Folytatódik a vasúti és közúti személyszállítási menetrendek harmonizációja, ezért augusztus 20-tól megváltozik a Volánbusz Székesfehérvár, valamint Esztergom térségét a fővárossal összekötő buszjáratainak menetrendje

Augusztus 20-tól a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik,

a vonatokhoz Székesfehérváron az eddigieknél több buszjárat csatlakozik, napközben óránként, csúcsidőben 30 percenként közlekednek autóbuszok a vasútállomás és az autóbusz-állomás között.

A két város között továbbra is közlekedő autóbuszjáratokon érvényesek a Budapest-Székesfehérvár viszonylatú vasúti bérletek.

Hírdetés

Budapest és Esztergom között a vonatok egész nap 30 percenként közlekednek, csúcsidőszakokban jellemzően kétegységes FLIRT motorvonattal.

Augusztus 20-tól Esztergomban átadják az új buszpályaudvart a korábban felújított vasútállomás mellett.

Az új vasúti-autóbuszos átszállóhely a régi, Simor János utcai állomás feladatainak átvétele mellett biztosítja a vasúti és közúti közlekedési módozatok közötti gyors és zökkenőmentes átszállás lehetőségét is. Az új menetrendi struktúrának köszönhetően elkerülhetővé válik az autóbuszjáratok közötti kényszerű átszállások jelentős része.

Ezzel együtt változik a térség regionális autóbusz-menetrendje is, augusztus 20-tól a vasúti menetrenddel összehangoltan közlekednek a buszok Leányváron, Piliscsabán, Piliscséven, Pilisvörösváron, Solymáron, Esztergom vasútállomáson és részben már Dorogon is.

Nyitókép: Új Volvo 8900 buszok (fotó: Volánbusz)

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »