Nagy tervek a szépmezői ipari parkban

Legtöbb két héten belül teljes gőzerővel elkezdődhet a tevékenység a Sepsiszentgyörgy melletti Szépmezőn épült, 16,5 hektáros ipari parkban.

szepmezoipp33_b(fotó: Henning János/3szék.ro)

Jelenleg három-négy tőkéjű, IT-re és logisztikára szakosodott céggel tárgyalnak a létesítmény illetékesei, máris azt tervezik, hogy megkétszerezik annak területét – számolt be Zsombori László, a létesítmény igazgatója. Szerinte a területek bére és a lehetőségek is előnyösebbek, mint a Brassó megyei hasonló létesítményekben. Az előnyök közé sorolta azt is, hogy a beruházók öt év után megvásárolhatják azt a területet, ahová építettek.

Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elmondta, a cégek négyzetméterenként 1,6 euróért bérelhetnek területet, de ha eleget tesznek bizonyos követelményeknek, akkor ez az ár akár 0,6 euró/négyzetméterre is lecsökkenhet. „Eleve azt mondtuk, hogy mi nem akarunk profitot termelni. Nekünk közvetett hasznunk származik abból, hogy az idetelepedő cégek munkahelyeket teremtenek, és a kialakuló konkurencia miatt növekednek a fizetések” – részletezte a kamara elnöke. Mint ismeretes, az ipari parkot a Regionális Operatív Program 75 százalékos társfinanszírozásával 24,6 millió lejből építették, és a számítások szerint 300 új munkahelyet hoz létre. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »