Nagy szükség van az alapélelmiszerekre

Olyan alapélelmiszerekre, mint liszt és cukor mindenképpen szükség van most Ukrajna belső területein – mondta el a Reformatus.hu portálnak Nagy György, a Mátészalka Kertvárosi Református Egyházközség lelkipásztora, aki a gyülekezet parókiáján nemrég kijevi misszionáriusok családtagjait fogadta be és juttatott részükre átmenetileg szállást.

A két édesanya egy alig kétéves, illetve egy 5 és egy 7 esztendős gyermekkel menekült el a harcok elől. Több napig tartott, amíg Dnyipropetrovszki megyéből, Krivoj Rihből eljutottak a magyar határra, zsúfolt vonatokon. Férjeik Ukrajnában maradtak, egyikük a mentési munkálatokban vesz rész, másikuk pedig katonaként teljesít szolgálatot.

Nagy György kiemelte, hogy Kárpátaljára a humanitárius segélyek néhány napja már könnyebben átjutnak, hiszen ott is egyre inkább érezhető az élelmiszerhiány. A belső országrészekben – az onnan érkező menekültek elmondása szerint – az üzletekben már nincs kenyér, szinte semmit nem lehet venni. Mindenki menekülni igyekszik, ahogyan tud.

A hazai és külföldi segélyszervezetek igyekeznek oda is eljuttatni segélyszállítmányaikat