Nagy rohamra készülnek az áruházak

Javában zajlik a húsvét előtti roham a boltokban, szerdán már jelentősen megemelkedett az üzletek forgalma. A vásárlók változatlanul sonkát, tojást, kalácsot és a csokoládéfigurákat keresik leginkább. A minőségi termékek iránt pedig egyre nagyobb az igény.

A nagypénteki munkaszüneti nap miatt az üzletek jó része zárva lesz, ez átalakította a vásárlási szokásokat. Az utóbbi két hétben már emelkedett a boltok forgalma, a tapasztalatok szerint hosszabb ideig tart a húsvéti készülődés – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője az M1-en.

Hozzátette: az elmúlt évben kezdődött az átrendeződés, azonban idén még jobban felkészültek a vásárlók, időben elkezdték a húsvéti bevásárlást. Fodor Attila közölte: a 2017-es húsvét a CBA üzletláncnál ötszázalékos forgalomemelkedést hozott, az eddigi részeredményekből következtetve az idei évben is meglesz ez az növekmény.

Magasabb minőségű termékek a kelendőbbek

Egyre nagyobb az érdeklődés a magas minőségű termékek iránt – mondta Fodor Attila. Hozzátette: a jobb minőségű termékeket keresik a vásárlók. Ezekben a napokban tojásból dupla annyi mennyiség fogy, mint az év többi részében.

Alapvetően elmondható, hogy az olcsóbb és gyengébb minőségű termékek kezdenek már kikopni. Korábban a csokoládéfigurákból a tejbevonó masszából készültek voltak a legkelendőbbek, ez mára visszaszorult, a kínálat csekély részét alkotják csak.

A hagyományos érlelésű sonka a népszerű

Az olcsó, gyors páccal készült sonkaféleségeket sem viszik már a vásárlók, inkább tudatosan, a címkét gondosan végigolvasva a hagyományos érlelésű sonkát választják, ami különlegesebb ízélményt nyújt, mint egy olcsóbb termék.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »