Nagy razzia volt a belvárosban

Péntekről szombatra virradó éjszaka ellenőriztek V., VI. és VII. kerületi szórakozóhelyeken, illetve azok környékén.Több mint 300 embert igazoltattak, hetet fogtak el.

Az ellenőrzés olyan terézvárosi, erzsébetvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok közvetlen környezetére terjedt ki, amelyeket a turisták sűrűn látogatnak. Az akcióban 95 rendőr vett részt, a társszervektől 48-an segítették őket – közölte a rendőrség honlapján..

Hírdetés

A járőrök és a nyomozók 317 embert igazoltattak, nyolc autóst, valamint 9 szórakozóhelyet ellenőriztek. A rendőrök hét embert fogtak el, többek között kábítószer birtoklása, kifosztás, garázdaság és körözés miatt. Egy taxisofőrt is elfogtak órapörgetés gyanúja miatt.

A rendőrök egyébként a társszervekkel együtt összesen 39 taxist ellenőriztek, a társhatóságok nyolc esetben kezdeményeztek eljárást: két sofőrnek vezetői engedélye, másik kettőnek drosztengedélye nem volt, három taxis nem adott nyugtát, egy taxinak pedig nem volt érvényes műszaki vizsgája.

A BRFK azt írta, hogy a társszervekkel közreműködve – előre be nem jelentett időpontokban – tovább folytatja az ellenőrzéseket Budapest Belvárosában.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »