Nagy lehetőséget kapott a magyar technológiai társaság

Nagy lehetőséget kapott a magyar technológiai társaság

Az egész világra kiterjedő kizárólagos jogosultságot szerzett az OTT-One a brit Asura mesterséges intelligencián alapuló objektumfelismerő rendszerének az értékesítésére.

Viszonteladói szerződést írt alá az OTT-One (OTT) az Egyesült Királyságban bejegyzett Asura Vision Ltd. nevű társasággal, amely az Asura Technologies brand tulajdonosa – tette közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a T kategóriájában jegyzett magyar cég. A szerződéssel az OTT az egész világra kiterjedő kizárólagos jogosultságot szerzett a brit szoftverfejlesztő vállalat mesterséges intelligencián alapuló és neuronhálókat is tartalmazó objektumfelismerő rendszerének az értékesítésére. A rendkívül egyszerűen, bármilyen videókamerához installálható plug and play rendszer többek között képes a gépjárművek rendszámtábláinak és az autó típusának a beazonosítására, valamint a fegyverek automatizált felismerésére.

A magyar cég várakozása szerint a csütörtökön megszerzett exkluzív jogosultság a részvénytársaság nyereségtermelő képességét érdemben fogja növelni. A két vállalat együttműködésének eredményeképpen komplex, integrált beléptetőrendszereket tudnak megvalósítani megrendelőik, többek között parkolóüzemeltetők, közbiztonságért felelős szervek vagy éppen kereskedelmi egységek részére. Az objektumfelismerő funkció jól kiegészítheti például az OTT vénaszkenneres megoldásait, a fegyverfelismerő rendszer pedig a rendvédelmi és a biztonsági szervezetek különleges igényeire nyújthat megoldást.

Hírdetés

A magyar vállalat számára eddig sem voltak ismeretlenek az Asura mesterséges intelligenciát is felhasználó megoldásai, hiszen a szóban forgó rendszerhez is fejlesztettek bizonyos speciális titkosítási algoritmusokat, és a brit cég Magyarországon is létesített egy fejlesztőközpontot. Az OTT részvényei pénteken 10 százalékkal, azaz 24 forinttal 262 forintra erősödtek nem egészen 200 millió forintos forgalom mellett. Úgy tűnik tehát, hogy a befektetők felfigyeltek a magyar technológiai cégre, amely körül zajlik az élet mostanában. Két hete a TV2 csoporttal kötött stratégiai megállapodást, amelynek keretében közösen fogják fejleszteni és üzemeltetni a tévés konszern sporttartalmait mobileszközökön is elérhetővé tevő Spíler Extra elnevezésű videostreaming-alkalmazást.

Tavaly ősszel nagy piaci érdeklődést váltott ki az OTT, amikor egy bő hónap leforgása alatt 51 forintról 298 forintra, azaz csaknem a hatszorosukra drágultak a részvényei.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »