Nagy László: lehet, hogy csak egy órával előtte derül ki, lesz-e ma meccs

Nagy László: lehet, hogy csak egy órával előtte derül ki, lesz-e ma meccs

Nagy László alelnök szerint lehet, hogy a találkozó előtt egy órával derül ki, pályára tudnak-e lépni a vb-n.

Miután a Zöld-foki Köztársaság Egyiptomban tartózkodó csapatában négy újabb pozitív koronavírusos eset történt, kétséges, megrendezhetik-e pénteken este, magyar idő szerint 20:30-tól a magyar férfiválogatott nyitómérkőzését az afrikai együttes ellen.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség tájékoztatása szerint a Zöld-foki Köztársaság együttese pályára léphet pénteken, amennyiben legalább 10 játékosa és 2 stábtagja negatív Covid-teszteredményt produkál. Ellenkező esetben a mérkőzést törlik, és a magyar válogatott 10–0-s gólkülönbséggel megkapja a 2 pontot – közölte a magyar szövetség.

Hírdetés

„Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést

– mondta el Nagy László, az MKSZ alelnöke, a válogatott csapatvezetője. – A programunkon nem változtatunk, úgy készülünk, hogy lesz találkozó, ugyanakkor a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) felé a német együttessel közösen kifejeztük aggodalmunkat, hiszen a játékosaink egészsége a legfontosabb. Emellett arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van.”

Nagy László csütörtökön részletesen beszélt az egyiptomi nehézségekről.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »