Nagy kéréssel fordul Phelpshez Kenderesi Tamás

Nagy kéréssel fordul Phelpshez Kenderesi Tamás

Legnagyobb bálványa, példaképe, Michael Phelps mellett úszhat a riói olimpián 200 méter pillangón Kenderesi Tamás, akinek egy különleges kérése is van minden idők legeredményesebb olimpikonjához.

Rio: melyik magyar mikor látható?

A 19 éves ifjúsági olimpiai bajnok magyar versenyző az MTI-nek elmondta, tetoválást szeretne készíttetni az oldalára, amelyen az amerikai világsztár egyik híres jelmondata állna. „The more you dream the more you achieve” – vagyis „Minél nagyobbat álmodsz, annál többet érsz el”, ezt a Phelps-idézetet szeretné megörökíteni a testén Kenderesi, a különlegesség azonban az lenne, hogy az alapot maga a 18-szoros olimpiai bajnok írná fel egy papírra.

„Tegnap találkoztunk, és mondtam neki, hogy szeretnék tőle kérni majd valamit. Nagyon laza és kedves volt” – mesélte Kenderesi, aki 200 méter pillangón az időeredmények alapján számításai szerint éppen példaképe mellett úszik majd az előfutamban, ő a 3-as, Phelps pedig a 4-es pályán.

A versennyel kapcsolatban Kenderesi elmondta, hatalmas erőt adhat neki, hogy olyan fantasztikus sportolókkal úszhat majd együtt, mint Phelps vagy éppen a szám címvédője, a dél-afrikai Chad Le Clos, illetve a világbajnoki címvédő Cseh László. Ugyanakkor hozzátette, véleménye szerint ahhoz, hogy a fináléban jó pályán indulhasson, mindenképpen meg kellene javítania 1:54.79 perces egyéni legjobbját.

Phelps ebben az évben még nem úszott ilyen jó időt, az amerikai olimpiai válogatón 1:55.17 perces idővel nyert, azonban Kenderesi szerint ez semmit sem jelent, már csak azért sem, mert 100 méter után még a világcsúcs-részidő közelében volt.

Kenderesi Tamás elmondta még, hogy legnagyobb álma valósulna meg, ha érmet szerezne, annak pedig különösen örülne, ha két magyar állna a dobogón Rióban a 200 méter pillangó után.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »