Nagy esésekkel indult a hét

Nagy esésekkel indult a hét

A hétfői amerikai tőzsdezárások után Ázsiában is mínuszban vannak a jelentősebb piacok. Kedden jó időre van kilátás és BMI-adatok is érkeznek majd.

Csütörtök reggel 7 óra után mínuszban álltak a főbb ázsiai indexek:

Jelentős csökkenéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói, egyebek között az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek növekedése és a technológiai részvények árának csökkenése miatt:

Mérsékelten pozitív kezdésből viszonylag lendületes erősödésbe fordultak a legutóbbi kereskedési napon, múlt csütörtökön a főbb európai tőzsdeindexek:

A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,8 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,2 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést az ünnepek előtt.

Csökkenő forgalom mellett a múlt héten is gyengült a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a négy kereskedési nap utolsó napján, csütörtökön a BUX 37 258,90 ponton állt, ami előző heti záró értékénél 2,56 százalékkal alacsonyabb. Az előző héten több mint 5 százalékot esett a részvényindex.

A vezető részvények közül a múlt héten csak a Magyar Telekom árfolyama erősödött:

Hírdetés

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára egyaránt 0,25 százalékkal emelkedett kedd reggelre.

A forint árfolyama alig változott reggelre, 7 körül így alakult a bankközi devizapiacon:

Az európai fizetőeszköz erősödött reggelre, az euró/dollár kurzus 1,2308 volt.

A legelterjedtebb kriptodeviza, a bitcoin árfolyama a MarketWatch szerint több mint 5 százalékkal erősödött kedd reggelre, és 7 körül 7 350 dollár körül mozgott.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 21 fok között várható.

Kevés makroadat jelenik meg április első hetében. Kedden közli a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) a beszerzésimenedzser-index (BMI) márciusi értékét. A BMI szezonálisan kiigazított februári értéke 57,4, az index kisebb a januári (61,1) értéknél. A korábbi februárokkal összevetve azonban az idei volt a második legmagasabb februári érték, holtversenyben 1999 második hónapjával, meghaladta a hosszú távú februári átlagot (52,6), és az elmúlt három év átlagát (56) is.

Buda és Richárd napja van, de ünnepelhetnek a Hóvirágok és a Szixtuszok is.

94 éve április 3-án született Marlon Brando Oscar-díjas amerikai színész. 88 éve szintén ezen a napon született Helmut Kohl német politikus, Németország újraegyesítésének megvalósítója.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »