Nagy értelme volt kiengedni: Enrico most szépen visszasétál a hűvösre

Zalaegerszeg: nyolc év fegyházra ítélte a bíróság azt a 21 éves türjei "fiatalembert", aki januárban késsel rabolt ki egy dohányboltot a zalai megyeszékhelyen.

A zsarolás, lopás, közokirat­hamisítás miatt már elítélt, 21 éves K. Enrico 2016. január 27­-én szabadult ki fogházbüntetéséből, amit szemérem elleni erőszak miatt kapott. Szabadlábra kerülés után "rádöbbent", hogy semmi jövedelme nincs, ezért elhatározta, hogy bármi áron pénzt szerez. Január 29­-én délután hátizsákjába símaszkot, kesztyűt, kést, váltóruhát tett, és Zalaegerszegre utazott. A városban a Zrínyi utcai dohányboltot nézte ki; a rablás előtt a közeli parkban átöltözött, maszkot, kesztyűt húzott, a hátizsákból magához vette a kést. Fél hét előtt lépett be a trafikba, az ajtó becsukva, a késsel fenyegetőzve az eladót felszólította, hogy mindent adjon oda. A megrémült nő sikoltozott, de megmutatta, hol van a pénztárgép.

Enrico 276 ezer forintot emelt ki, majd elfutott. A parkban visszaöltözött, majd taxival hazautazott Türjére, a kést otthon betette a többi közé, és az autóval elvitette magát nagyanyjához is. A rendőrök fél napon belül nyomára jutottak és elfogták, az elrabolt pénz pár ezer forint híján megkerült. Az egerszegi járásbíróságon szerdán a 21 éves férfit – mint különös visszaesőt – felfegyverkezve elkövetett rablás miatt dr. Aradi Krisztina bíró nyolc év fegyházra ítélte. Ez nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész tudomásul vette.

(Zaol nyomán)

Korábban írtuk: Kiszabadulása után szinte azonnal rabolni ment Enrico


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »