Nagy erőkkel, de egyelőre sikertelenül keresik a nyolc napja eltűnt hidaskürti horgászt

Nagy erőkkel, de egyelőre sikertelenül keresik a nyolc napja eltűnt hidaskürti horgászt

A nyolc napja nyom nélkül eltűnt hidaskürti Vörös Pál horgászt hiába keresik a speciális sürgősségi kutatócsoportok és a búvárok. A keresésbe önkéntesek és a környék önkéntes tűzoltói is bekapcsolódtak.

A hidaskürti 61 éves Vörös Pál egy hete, szeptember 17-én tűnt el nyomtalanul a feketenyéki bányatónál. Az idős férfi dél körül indult horgászni indult az Aquarea rekreációs tóhoz, este hatkor jelentették be az eltűnését. Nyitva levő, üres autóját és csónakját találták meg a helyszínen.

Az eltűnt férfi utáni keresést azonnal megkezdték a speciális sürgősségi mentőalakulatok.

Hírdetés

A búvárok a bejelentést követően azonnal átkutatták a tavat szonárral, de nem találták meg az idős férfit, arra utaló nyomot sem, hogy a vízben lehet.

A bányató mélysége és kiszámíthatatlansága nagyban nehezíti a kutatást”

– magyarázza Rózsár Tibor, Hidaskürt polgármestere, a helyi önkéntes tűzoltók parancsnoka, aki csapatával és a környék polgármestereivel, önkéntes tűzoltóival együtt felajánlotta segítségét a kutatócsoportnak. Az eltűnt Vörös Pál után így már a speciális alakulat, a búvárok és a rendőrök mellett a hidaskürti, tallósi és feketenyéki önkéntes tűzoltók és civilek is kutatnak. A keresésbe már a speciális kynológiai mentőcsoport is bekapcsolódott.

A polgármester mélységesen együttérez az eltűnt családjával, a bizonytalanság teljes mértékben embert próbáló ebben a helyzetben, fogalmazott.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »