Nagy Elek kommunista módszerekkel irányítja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát – a szervezet gittegyletként működik

Nagy Elek kommunista módszerekkel irányítja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát – a szervezet gittegyletként működik

Nagy Elek kommunista módszerekkel irányítja a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarát – a szervezet gittegyletként működik

„A BKIK egy gittegylet lett, amióta Nagy Elek és az emberei átvették a hatalmat. Ami a székházban van, az a kommunista időket idézi, Nagy Elek Romániából, a Ceausescu rendszerből érkezett Magyarországra, és a magával hozott román kommunista beidegződések szerint „vezeti” a BKIK-t” – írta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában (BKIK) uralkodó állapotokról egy, a kamarában tevékenykedő informátor, aki – az esetleges bosszútól tartva – neve elhallgatását kérte. A levelet alább közöljük.

                 „Nagy Elek teljesen alkalmatlan a BKIK vezetésére”

„Tisztelt Privátkopó szerkesztősége!

Olvastam a cikküket, amely a volt olajmaffiózó Portik Tamás cégének, az Energol volt elnök-vezérigazgatójáról, Keszthelyi Péterről szólt, aki manapság fontos ember a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában.

Magam is a kamarában dolgozom több éve, a nevemet nem kívánom elárulni, mert nem szeretném, ha Nagy Elekék bosszúja utolérne.

Hírdetés

A cikkükben idézték Nagy Elek nyilatkozatát, amit Szatmáry Kristóf eltávolítása után a HVG-nek adott: „azért kellett eltávolítani Szatmáryt, mert fájó nézni, hogy egy ilyen komoly szervezet nem csinál semmit, és nem tölti be a szerepét”.

Nos, a helyzet az, hogy Szatmáry megbuktatása óta Nagy Elek emberei rátelepültek a BKIK-ra, és azóta a kamara még inkább nem csinál semmit. Mindenki elvan, mint a befőtt, de érdemi munka nem folyik a kamarában. Jól írták: Nagy Eleket szinte alig látni, a helytartója, Nánásy Csaba üldögél az irodában, de ő is csak nézelődik, beszélget, semmiben nem nyújt segítséget a munkatársaknak.

A BKIK egy gittegylet lett, amióta Nagy Elek és az emberei átvették a hatalmat. Ami a székházban van, az a kommunista időket idézi, Nagy Elek Romániából, a Ceausescu rendszerből érkezett Magyarországra, és a magával hozott román kommunista beidegződések szerint „vezeti” a BKIK-t. Bólogató Jánosokkal vette magát körül, akik biztosítják a hatalmát.

Nagy Eleknek csak azért kell a BKIK, hogy mutathassa a külvilág felé: van némi politikai befolyása.

Valójában nincs. Nagy Elek szerintem inkább baloldali, mint jobboldali. A BKIK-ban is több a balos, mint a jobbos. És ez meg is látszik a szervezet működésében.

Véleményem szerint Nagy Elek teljesen alkalmatlan a BKIK vezetésére és csak idő kérdése, hogy a kormány mikor unja meg a botrányokat, ami az utóbbi években jellemzi a kamarát. Úgy látom, hogy az emberei sem szeretik Nagyot, de azért a kis alamizsnáért, amit kapnak a BKIK-tól, támogatják őt.

Ideje volna már alaposan kiszellőztetni a székházat, mert már nagyon dohos a levegő!”

A témában korábban megjelent cikkeket itt olvashatja el:

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=nagyelekelso&MN=Joghalo&LN=Hungarian

http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&AN=bkikkeszthelyi&MN=Hirmix&LN=Hungarian

 


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »