Nagy-Britanniából mennek el a britek, miközben özönlenek be a migránsok

Nagy-Britanniából mennek el a britek, miközben özönlenek be a migránsok

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal (Office for National Statistics-ONS) adatai alapján 2018-ban több mint 600 ezren érkeztek a szigetországba, miközben majdnem 350 ezren elhagyták Nagy-Britanniát. Az újonnan érkezők közül az EU-s állampolgárok száma már a 100 ezret sem éri el, döntően tehát harmadik világbeli migránsok települnek le Nagy-Britanniában.

A nemrég nyilvánosságba hozott hivatalos statisztikák szerint túlzás nélkül kijelenthető, hogy a szigetországban népességcsere zajlik.

Miközben a magasan képzett britek (főleg orvosok, informatikusok illetve mérnökök) tömegesen hagyják el az Egyesült Királyságot,és költöznek egy jobb élet reményében Ausztráliába, Kanadába vagy Új-Zélandra, addig a képzetlenebb bevándorlók valóssággal áramlanak be a helyükre.

Hírdetés

Ugyanakkor a bevándorlók körében is egyre inkább eltolódik az arány a harmadik világbeliek javára. 2018-ban 343 ezren emigráltak Nagy-Britanniából, miközben 602 ezren érkeztek, így a 259 ezer fős migrációs mérleg pozitívnak tekinthető. A 602 ezerből csak 99 ezren jöttek az Európai Unió valamelyik tagállamaiból, a többiek döntő részt harmadik világbeliek. 2012 óta még soha nem érkeztek ilyen kevesen az EU-ból, mint tavaly.

A britek többségének nem tetszik, hogy miközben a magasan képzett honfitársaik tömegesen hagyják el a szigetországot, addig valósággal özönlenek be a többségében képzetlen, semmihez sem értő harmadik világbeli migránsok.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »