Nagy-Britannia újabb egymilliárd fontos katonai segélyt ígért Ukrajnának

Nagy-Britannia újabb egymilliárd fontos katonai segélyt ígért Ukrajnának

Nagy-Britannia újabb egymilliárd fontos (1,16 milliárd euró) katonai segélyt ígért szerdán Ukrajnának az orosz invázió visszaszorítására.

Az új katonai segítség légvédelmi rendszereket, drónokat, innovatív elektronikus hadviselési eszközöket és több ezer csomagot foglal magában ukrán katonák számára – áll a brit kormány közleményében.

Nagy-Britannia szerint ez a segítségnyújtás az első lépés, amely lehetővé teszi Ukrajnának, hogy túllépjen „bátor védelmi“ erőfeszítésein, és elmozduljon egy „támadó művelet megindítása“ felé az elvesztett területek visszaszerzése érdekében. Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a Kreml vezetőjének, Vlagyimir Putyinnak Ukrajna elleni támadásai „egyre barbárabbak”, mivel az orosz vezető „nem azt kapta, amit remélt és várt, és mindenki számára világossá válik, hogy ez a háború hiábavaló“.

Hírdetés

„A brit fegyverek, felszerelések és kiképzés átalakítja Ukrajna védelmét ezzel a támadással szemben“

– idézi Johnson közleményét a Downing Street. „Továbbra is az ukrán nemzet mögött állunk, hogy biztosítsuk Putyin kudarcát Ukrajnában” – mondta a brit kormányfő.

Az új segélycsomag bejelentését követően a Nagy-Britannia által Ukrajnának a háború kezdete óta nyújtott katonai támogatás összértéke 2,3 milliárd fontra (2,67 milliárd euróra) emelkedett.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »