Nagy-Britannia és Izrael "éjt nappallá téve azon fog dolgozni", hogy Iránnak ne legyen nukleáris fegyvere

Nagy-Britannia és Izrael "éjt nappallá téve azon fog dolgozni" elejét véve, hogy Iránból ne váljon nukleáris hatalom – írta Liz Truss brit és Jaír Lapid izraeli külügyminiszter a Telegraph című brit lapban vasárnap megjelent közös cikkében.

"Ketyeg az óra, ami fokozza a szoros együttműködés iránti igényt partnereinkkel és barátainkkal abból a célból, hogy meghiúsítsuk Teherán ambícióit" – olvasható a külügyi tárcavezetők cikkében.

A Telegraph szerint Izrael és Nagy-Britannia hétfőn tíz évre szóló együttműködési megállapodást készül aláírni, amely kiterjed a kiberbiztonsági, technológiai, kereskedelmi és védelmi kérdésekre is.

Hírdetés

Lapid és Truss cikkükben hangsúlyozták, hogy Izrael az egyezménnyel Nagy-Britannia első számú kiberbiztonsági partnere lesz az ilyen fenyegetések miatt egyre veszélyesebbé váló világban.

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök egyébként vasárnap rendkívül aggasztónak nevezte, hogy a nagyhatalmak az iráni rezsimmel szemben elrendelt szankciók felfüggesztését fontolgatják cserébe nukleáris programja nem kielégítő korlátozásáért. A kormányfő annak kapcsán szólalt fel ismét az ügyben, hogy az úgynevezett atomalku újjáélesztéséről szóló egyeztetések az ENSZ égisze alatt a tervek szerint hétfőn Bécsben folytatódnak.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »