Nagy bejelentéseket tett a Győr

Nagy bejelentéseket tett a Győr

Majdnem teljes az ETO jövő évi kerete.

Két játékos szerződtetését jelentette be a Győri Audi ETO KC. Jelena Despotovic Debrecenből érkezik Győrbe, míg a dél-koreai válogatott legjobb játékosa Ryu Eun Hee Puszanból teszi át székhelyét a Rába-partjára nyártól

„Hamarosan teljessé válik a 2021/22-es játékoskeretünk. „Az elmúlt évekhez hasonló elvek alapján alakítottuk ki a Győri Audi ETO KC keretét, hogy alkalmas legyen a legnagyobb célok elérésére is. 17 játékos fog az első csapatban szerepelni. Mind felnőttkorúak és gyakorlatilag mindannyian alapemberei nemzetük válogatottjának” – mondta Bartha Csaba klubelnök.

A balkezes dél-koreai játékost régóta figyelte az ETO.

„Játszott már Európában, a Paris 92 együttesében, de jelenleg hazája bajnokságában szerepel. Nagy reményeket fűzünk hozzá, egy remek embert ismertünk meg tárgyalásaink során, örülök, hogy karrierje következő nagy lépését Győrben teszi meg, a Bajnokok Ligájában való szerepléssel. Hosszú idő után lesz ugyanis újra dél-koreai játékos a legrangosabb klubsorozatban” – tette hozzá.

Ryu Eun Hee részt vett a 2012-es londoni és a 2016-os riói Olimpiai Játékokon, Londonban negyedik helyen végezett a Dél-Korea színeiben. Az elmúlt világbajnokságokon rendre pályára lépett, csapata legjobbja volt, az Ázsia Játékokon két aranyérmet nyert.

„Megtisztelő volt a Győri Audi ETO KC megkeresése. Természetesen ismerem a csapatot, a világ legjobb klubjáról van szó. Nagy kihívás számomra, hogy a legjobbakkal a legmagasabb szinten a Bajnokok Ligájában is együtt szerepelhetek, de nincs bennem félelem, szeretnék élni a lehetőséggel. Remek játékosok vannak a csapatban, válogatott szinten többször is játszottam ellenük. Jelenleg tartanak még a dél-koreai bajnokság küzdelmei, de nagyon várom a közös munkát nyártól!” – mondta az új igazolás.

Hírdetés

Mellette Jelena Despotoviccsal erősít a Győr, ő eddig a DVSC-t erősítette.

„Jól ismeri a hazai viszonyokat, mi is jól ismerjük őt, hiszen évek óta Debrecenben kézilabdázik. Személyében egy jó munkabírású, elszánt, sokoldalú játékossal erősödünk, ráadásul, ha a szükség úgy hozza a belső posztok mindegyikén is bevethető. A 2020-as dániai Európa-bajnokságon is figyeltük játékát, és nagyon jó teljesítményt nyújtott. A tárgyalások során egy igazán profi sportoló benyomását keltette, aki nem csak szimpatikus játékos, de egy igazi harcos” – mondta Bartha Csaba.

Despotivic is kétéves szerződést írt alá.

„Nem kellett nagyon bemutatkozni egymásnak, hiszen jól ismertem a Győri Audi ETO KC-t, mind a klubot és a játékosokat is, hiszen rengetegszer játszottunk egymás ellen. Nyilván, ha a világ legjobb csapata keres meg, akkor nem kell sokat gondolkodni. Nagyszerű debreceni évek után elfogadtam az Audi ETO hívását, azért, hogy tehessek egy újabb lépést előre a karrierem során. Már várom a közös munkát nyártól, de természetesen addig is a Loki színeiért teszek meg mindent a szezonban.” – nyilatkozta Jelena Despotovic.

Jelena Despotovic a Buducnost Podgoricában nevelkedett. Nevelőegyesülete mellett a Biseri a Krim Ljubljana és a Debrecen csapataiban szerepelt eddig pályafutása során. A Buducnost csapatával 2015-ben Bajnokok Ligája győzelmet ünnepelhetett, míg 2012-ben részese volt a montenegrói válogatott EB győzelmének. A nemzeti csapat meghatározó játékosa azóta is.

A Győr már korábban bejelentette Háfra Noémi és Schatzl Nadine szerződtetését a következő szezonra.

Az is eldőlt, hogy nem Danyi Gábor lesz a vezetőedző ősztől. Ambros Martin visszatérését hivatalosan még nem jelentették be, de Dézsi Csaba András győri polgármester már jelezte, hogy a spanyol trénerrel megvan a megállaodás.

A klub közölte azt is, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség jövő évadra szóló tervezete alapján az ifjúsági korosztályban 2003-2004-ben született sportolók versenyezhetnek. Ez alapján azok az 1999-es, 2000-es és 2001-es születésű sportolók, akik jelenleg kölcsönben szerepelnek más csapatokban, várhatóan végleg eligazolnak. A tervekben szerepel, hogy a fiatal játékosok fejlődésének fontosságát szem előtt tartva több, 2002-es korosztályú tehetség csatlakozhasson az elsőosztályú egyesületekhez kölcsönbe nyártól.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »