Nagy bajban a CBA északkeleti bástyája

Harmadik évét zárta mínusszal a cég régiós központja, a Palóc Kft.  Ha a vonatkozó törvény miatt fel kell hagynia az élelmiszer-kiskereskedelemmel, akkor 80 boltjukat kell bezárniuk – írja a Figyelő.

A céget a vezetés értékelése szerint több külső feltétel, gyakorlatilag az elmúlt évek számos jogszabályi változása érintette hátrányosan, radikális lépésekre lesz szükség ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetből kilábaljanak.

Az ágazati törvény módosítása nyomán 2017 január 1. után kiskereskedő társaság nem árulhat élelmiszereket és napi fogyasztási cikkeket, ha két egymást követő évben a forgalma meghaladta a 15 milliárd forintot és veszteséges, vagy nullszaldós volt.

Az elsőként figyelembe vett két év pedig 2015 és 2016, ezekből kiindulva a Palóc Kft. veszélyben lehet. A hetilap hiába kérdezte a tavalyi gyászos eredményről és a tervekről a cég vezetőjét, Varga Sándorné elzárkózott a nyilatkozattól. A kötelező nyereségességi szabály társaságra gyakorolt hatásáról annyit árult el, hogy úton van a megoldás, de ennek mikéntjére még csak nem is utalt, írja a Figyelő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »