Nagy bajba kerülhet Pep Guardiola, amiért támogatta Katalónia elszakadását

Egy, a nyáron tartott beszéde miatt indult a világhírű edző ellen nyomozás.

Az FC. Barcelona korábbi sikeredzője, a Manchester City jelenlegi trénere a katalán elszakadás nagy támogatója, ami miatt most bajba kerülhet, ugyanis vizsgálat indult ellene. A spanyol hatóságokat az zavarja, hogy Guardiola a nyáron több nyilvános beszédet is tartott, ahol arra biztatta a hallgatóságot, hogy menjenek el a függetlenedésről szóló népszavazásra és szavazzanak igennel az elszakadásra.

Úgy tudni, hogy az edző ellen vallott a katalán kormány két korábbi tagja Jordi Cuixart és Jordi Sanchez is, akik szerint aktív szerepe volt az edzőnek az elszakadás-kampányban. A vallomásukat tartalmazó iratok a jövő héten kerülhetnek majd Pablo Llaren, a spanyol legfelsőbb bíróság vezetője elé.

Mivel a (amúgy szörnyen hangzó – a szerk.) Catalexitet tilos volt népszerűsíteni a mediterrán országban, beszédével Guardiola jogsértést követett el.

Hírdetés

Az október elsején, botrányos körülmények között megtartott népszavazás után Carles Puigdemont katalán vezető sokáig hezitált, kikiáltsa-e a függetlenséget, majd miután ezt megtette, a spanyolok gyorsan helyreállították a rendet a szakadár területen, Puigdemontnak és a katalán kormány több tagjának pedig mennie kellett. Páran a börtönbe mentek, a volt vezető pedig Brüsszelbe, hogy így ússza meg a letartóztatást.

Amennyiben az UEFA, a FIFA vagy a Premier League meg akar bírságolni mert a katalán színekbe öltözöm a meccsek alatt, hát hajrá. Ezt a két bebörtönzött politikus miatt teszem”

– mondta a helyzetről korábban Guardiola.

888.hu


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »