Nagy Ádám: meg akarjuk nyerni az EB-t

Nagy Ádám: meg akarjuk nyerni az EB-t

A válogatott labdarúgó s szerint bármi megtörténhet az egyenes kieséses szakaszban. “Csak úgy lehet nekivágni egy tornának, hogy meg akarjuk nyerni. Lehet, hogy nem reális, de hányan gondolták azt, hogy elsőként jutunk tovább a csoportunkból?” – mondta a magyar válogatott védekező középpályása, aki szerdán a portugálok elleni 3-3-as döntetlen alkalmával nem lépett pályára, mivel volt már sárga lapos figyelmeztetése, így egy újabb büntetéssel eltiltást kapott volna a nyolcaddöntőben.

Saját bevallása szerint a csoportelsőséget még Bernd Storck szövetségi kapitány sem gondolta volna, aki ilyen felszabadultan és boldogan még sosem nyilatkozott a sajtónak, amióta kinevezték a magyar válogatott szakvezetőjének. Mindemellett a német szakember nem lepődött meg csapata teljesítményén.

„A kemény munka mindig kifizetődik, és a játékosok egytől egyig maximálisan odatették magukat a felkészülés során. Ami a legfontosabb, hogy nyitottak voltak az újra és a fejlődésre.”

Soha senki nem ellenkezett semmivel szemben, mindenki tette a dolgát becsülettel. Ennek köszönhetően nagyon sokat lépett előre a csapat mind védekezésben mind támadásban” – mondta Storck, aki az Eb során immár mind a húsz mezőnyjátékosának bizonyítási lehetőséget adott.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. Nyolcaddöntős mérkőzését a nemzeti együttes vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáját.

MTI / vs.hu

The post Nagy Ádám: meg akarjuk nyerni az EB-t appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »