Nagy Ádám elmondta, mit gondol a továbbiakról

Nagy Ádám elmondta, mit gondol a továbbiakról

Nagy Ádám úgy véli, bármi megtörténhet az egyenes kieséses szakaszban a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon.

„Csak úgy lehet nekivágni egy tornának, hogy meg akarjuk nyerni. Lehet, hogy nem reális, de hányan gondolták azt, hogy elsőként jutunk tovább a csoportunkból?” – fogalmazott a magyar válogatott védekező középpályása, aki szerdán a portugálok elleni 3-3-as döntetlen alkalmával nem lépett pályára, mivel volt már sárga lapos figyelmeztetése, így egy újabb büntetéssel eltiltást kapott volna a nyolcaddöntőben.

Saját bevallása szerint a csoportelsőséget még a szövetségi kapitány sem gondolta volna. Bernd Storck ilyen felszabadultan és boldogan még sosem nyilatkozott a sajtónak, amióta kinevezték a válogatott szakvezetőjének. A német szakember mindemellett nem lepődött meg csapata teljesítményén.

„A kemény munka mindig kifizetődik, és a játékosok egytől egyig maximálisan odatették magukat a felkészülés során. Ami a legfontosabb, hogy nyitottak és éhesek voltak az újra és a fejlődésre. Soha senki nem ellenkezett semmivel szemben, mindenki tette a dolgát becsülettel. Ennek köszönhetően nagyon sokat lépett előre a csapat mind védekezésben, mind támadásban” – mondta Storck. A kapitány az Eb során immár mind a húsz mezőnyjátékosának bizonyítási lehetőséget adott, azaz mindössze a két cserekapus, Dibusz Dénes és Gulácsi Péter nem lépett pályára a kontinensviadalon.

Ahogy Storck, úgy a ferencvárosi Nagy Ádám sem kívánt esélylatolgatásba bocsátkozni, utóbbi csak annyit mondott, hogy a labda gömbölyű, így mindenkinek megvan az esélye a győzelemre.

A negyvennégy év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot. Nyolcaddöntős mérkőzését vasárnap 21 órától Toulouse-ban játssza Belgiummal, amely néhány hónapja még vezette a nemzetközi szövetség világranglistáját.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »